Bakan Eroğlu: Kktc Projesi İçin 23 Kilometre Boru Döşendi

Bakan Eroğlu: Kktc Projesi İçin 23 Kilometre Boru Döşendi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) yapılan proje ile ilgili açıklamalarda bulunarak, "Arıtma suyu projesini yaptık. 80 kilometrelik deniz geçişinin malzemeleri tamamlandı. Boru döşeme işlemlerine...

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) yapılan proje ile ilgili açıklamalarda bulunarak, "Arıtma suyu projesini yaptık. 80 kilometrelik deniz geçişinin malzemeleri tamamlandı. Boru döşeme işlemlerine başlanıldı. 23 kilometre boru döşendi." dedi.

Bakan Veysel Eroğlu, KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek ile makamında görüştü. Görüşme esnasında asrın projesi ile ilgili değerlendirme yapan Bakan Eroğlu, "Proje ile suyun gelmesiyle tarım ve sanayi gelişecek, içme suyu gelince turizm canlanacak, eğitim ile ilgili gelişmeler var. Bizim mutlaka yeni sektörleri devreye sokmamız gerekir." diye konuştu.

Suyla ilgili konuların bugün görüşüleceğini belirten Eroğlu, "Su gelince sağlıklı bir şekilde hem içme hem de sulama suyu dağıtımı için gerekeni birlikte yapacağız. Asrın projesi olan bu proje, yaklaşık 1 milyar 500 milyon dolara mal olacak bir proje. Bununla ilgili Alaköprü Barajı bitti, su almaya başlıyoruz. Ayrıca Anamur yolundaki 10 bin metreküp depo inşaatı tamamladık. Kıbrıs tarafında ise Geçitköy Barajı bitti.

Daha önceki anlaşılan çerçevede Kıbrıs içinde ana dağıtım yoktu. Kıbrıs tarafı yapacaktı. Arıtma suyu projesini yaptık. 80 kilometrelik deniz geçişinin malzemeleri tamamlandı. Boru döşeme işlemlerine başlanıldı. 23 kilometre boru döşendi." şeklinde bilgi verdi.

'PROJENİN TAMAMLANMASINA SAYILI GÜNLER KALDI'

KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, Şu anda KKTC’yi yeniden yapılandıracak, can verecek asrın projesi olarak adlandırılan projenin tamamlanmasına sayılı günler kaldığını belirterek, "Bizleri yaşam kalitesi ve sosyoekonomik yapının güçlendirilmesi adına çok büyük katkılar sağlayan projedir." değerlendirmesinde bulundu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.