Bakan Eroğlu 45 müjde ile Konya’ya geliyor

Bakan Eroğlu 45 müjde ile Konya’ya geliyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu 219 milyon lira tutarındaki 45 adet yatırım müjdesi ile Konya’ya geliyor.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Konya programı kapsamında ilde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından tamamlanan ve inşa edilecek olan 8 adet tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek. Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bugün sırasıyla Konya’nın Kulu ve Meram İlçeleri’nde düzenlenecek toplu açılış ve temel atma merasimleri ile 65 milyon lira yatırım bedelli 8 adet tesisin açılışını gerçekleştirecek ve temelini atacak. Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bugün saat 10.30’da Kulu Belediye Meydanı’nda düzenlenecek toplu temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek 3 adet taşkın koruma tesisinin temelini atacak. Daha sonra Meram İlçesine geçecek olan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, saat 15.15’te Meram Son Durak Meydanı’nda düzenlenecek toplu temel atma ve açılış merasiminde İnlice Göleti ve Sulaması ile Gökyurt Göleti ve Sulaması’nı hizmete alacak.

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu aynı merasimde 2 adet taşkın koruma tesisi ile OGM tarafından yapılacak ilk müdahale ekip binası, toplu koruma binası ve sosyal tesislerin de temelini atacak. Ayrıca Bakan Prof. Dr. Eroğlu, Konya’da düzenlenecek bu iki merasimde orman köylülerinin kalkındırılması maksadıyla 10 aileye gelir getirici tür, 10 aileye Orköy sertifikası verecek. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından hizmete alınacak tesisler ile 2 bin 450 dekar zirai arazi sulamaya açılacak. Ayrıca temeli atılacak tesisler ile 2 yerleşim yeri, 4 mahalle ve 1.015 bin dekar arazi taşkın zararlarından korunacak.Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 14 Ekim 2012, 1 Haziran 2013 ve 23 Temmuz 2014 tarihlerinde Konya’ya verdiği 2 milyar 150 milyon TL tutarındaki 127 müjdeye ilave olarak 219 milyon TL yatırım bedeline sahip 45 müjde daha verecek. Böylece son 6 yılda Konyalılara 2 milyar 360 milyon TL’lik 172 müjde vermiş olacak.Müjdeler arasında sulama tesisleri, taşkın koruma, fidan üretimi, mesire yeri, bal ormanı, orman köylülerine kredi, gelir getirici tür ağaçlandırma faaliyetleri, Beyşehir Gölü Milli Parkı içerisine 2 adet Yaban Hayatı Gözlem Kulesi yapılması ile Meram Loras Dağı’na otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun (OMGİ) kurulması yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.