Bakan Ergün: Türkiye'nin Mazlum İnsanların Yanında Saf Tutması Önemli

Bakan Ergün: Türkiye'nin Mazlum İnsanların Yanında Saf Tutması Önemli

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "Tüm dünyanın neredeyse seyirci olduğu, hatta yaşananı görmezden geldiği bir dönemde, Türkiye'nin mazlum insanların yanında saf tutmuş olması son derece önemli ve değerli bir olay.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "Tüm dünyanın neredeyse seyirci olduğu, hatta yaşananı görmezden geldiği bir dönemde, Türkiye'nin mazlum insanların yanında saf tutmuş olması son derece önemli ve değerli bir olay." dedi.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı`nın (KOSGEB) Kocaeli Hizmet Merkezi binası, Yenişehir Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı adresinde açıldı. Açılışa Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Vali Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Rektörü Sezer Şener Komsuoğlu, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, KOTO Başkanı Murat Özdağ, KOSGEB İl Müdürü Ertuğrul Çetinkaya, vali yardımcıları, oda başkanları, kurum müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Bakan Ergün, burada yaptığı konuşmada, Mısır ve Suriye'de yaşanan olaylara değindi. Ergün, Türkiye yaşanan bu olaylar karşısında her zaman olduğu gibi yine hakkın, adaletin ve vicdanın safhında yer aldığını söyledi. Ergün, şunları kaydetti: "Böyle durumlarda insanın aklına, eğer vicdanı rehberlik etmezse, akıl mutlaka sadece ve sadece kendi çıkarının, kendi menafaatinin peşinden gitmenin bir gerekçesini bulur. Neden bunlar da böyle oluyor, varsın olsun gibi düşünceleri, kendisine rehber edinebilir. Ama insanlıkta tamda böyle zamanlarda ortaya çıkar. Eğer bugün aklımıza, vicdanımız rehberlik etmeyecekse ne zaman edecek? Onun için bugün aklın, vicdanın rehberliğine daha çok ihtiyacı olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Tüm dünyanın neredeyese seyirci olduğu hatta yaşananı görmezden geldiği bir dönemde Türkiye'nin malzum insanların yanında saf tutmuş olması son derece önemli, son derece değerli bir olaydır. Şimdi görüyoruz ki güçlü bir Türkiye'ye hepimizin ihtiyacı var. Ancak bu tür dönemlerde Türkiye'nin güçlü bir Türkiye olmasının ihtiyacını daha çok, daha yakından hissediyoruz. Bugün Türkiye ekonomik açıdan, askeri açıdan, siyasi ve diplomotik açıdan kendi geçmişine yakışan bir seviyeyi çok daha öncelerden yakalamış olsaydı, dünyada inanın bu tür sorunlar ya olmazdı ya da çok daha az bir şekilde gerçekleştirdi. İşte biz son on yıldır sadece ülkemizin insanını ilgilendiren değil aynı zamanda bölgemizde tüm dünyadaki bütün insanları ilgilendirecek şekilde güçlü bir Türkiye'yi inşaa etmeye çalışıyoruz." Konuşmaların ardından, KOSGEB binasının açılışı yapıldı. Ergün, açılışın ardından binayı gezdi, yetkililerden bilgi aldı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.