Bakan Elvan: Gazetecinin Gözaltına Alınmasıyla İlgili Bilgi Sahibi Değilim

Bakan Elvan: Gazetecinin Gözaltına Alınmasıyla İlgili Bilgi Sahibi Değilim

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, ‘makul şüphe’ kavramı üzerine gözaltına alınan Gazeteci ve Yazar Aytekin Gezici’nin konusunda bilgisinin olmadığını, herhangi bir şey söyleyemeyeceğini ifade etti. Bakan Elvan,...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, ‘makul şüphe’ kavramı üzerine gözaltına alınan Gazeteci ve Yazar Aytekin Gezici’nin konusunda bilgisinin olmadığını, herhangi bir şey söyleyemeyeceğini ifade etti.

Bakan Elvan, Çırağan Sarayı’nda gerçekleşen Avrupa Havayolları Birliği Havacılık Liderleri Zirvesi'ne katıldı. Açılış konuşmasının ardından çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplayan Elvan, bir gazetecinin, “Yeni yargı paketinde yer alan ‘makul şüphe’ kavramıyla ilgili bugün Adana’da bir gazeteci gözaltına alındı. Attığı tweetlerden kaynaklı olarak gözaltına alındığı belirtildi. Bundan sonra bu tür gözaltılar olacak mı?” sorusuna, biraz düşündükten sonra, “Bilemiyorum. Herhangi bir bilgi sahibi değilim. Onun üzerinde bir şey söyleyemeyeceğim.” diye cevap verdi.

AK Parti hükümetinin hazırladığı ve gece yarısı Meclis'e sunduğu yeni yargı paketi daha kanunlaşmadan uygulamasına geçildi. Yeni yargı paketinin de yer aldığı taslak kanunlaşmadan ilk uygulaması bu sabah Adana'da gerçekleşti. Gazeteci - Yazar Aytekin Gezici'nin, 'makul şüphe' ile evi aranarak gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakılmıştı. Gezici’nin Avukatı Yusuf Özer, gözaltı ve aramanın atılan bazı tweetlerle ilgili olduğunu söylemişti. (Sürecek.)

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.