Bakan Davutoğlu toplu açılışa katıldı

Bakan Davutoğlu toplu açılışa katıldı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya'nın Kulu ilçesinde toplu açılışlara katıldı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya'nın Kulu ilçesinde toplu açılışlara katıldı.
Seçim bölgesi olan Konya'da Kulu ilçesine gelen Bakan Davutoğlu, ilk olarak Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız'ı ziyaret etti. Belediye girişinde 12 Eylül mağduru olduğunu söyleyen bir vatandaşın Bakan Davutoğlu'ndan 12 Eylül ihtilalini gerçekleştirenlerin yargılanmasını istemesi üzerine Bakan Davutoğlu önlerindeki yasal engelin kaldırıldığını ve vatandaşın gidip şikayetçi olabileceğini söyledi. Davutoğlu, daha sonra toplu açılış programının gerçekleştirileceği Cumhuriyet Meydanı'na yaya olarak geldi.
Tören başladıktan sonra Bakan Davutoğlu tören alanının hemen yanında bulunan Merkez Camii'nde cenaze olduğunu öğrenince camiye geçerek öğle namazını kıldı. Öğle namazının ardından cenaze namazına katılan Bakan Davutoğlu namaz sonrası tabuta omuz verdi. Cenaze sonrası devam eden törende konuşan Bakan Davutoğlu, Kulu'nun gerek Türkiye'de, gerekse yurt dışında marka bir ilçe haline geldiğini belirterek, "İsveç Dışişleri Bakanıyla ne zaman görüşsem konu mutlaka Kulu'ya geliyor. Özellikle İsveç'te İstanbul, Ankara kadar bilinen bir yer burası. Ayrıca Türkiye'nin idealini yansıtan bir ilçe. Bu toprakları vatan yapan herkesin kardeşçe yaşayabildiği nadir bir yer. Ve bu barış mesajını bütün dünyaya yayan bir ilçe. Bu kardeşliği bozmak isteyenlere de en güzel cevabı veren bir ilçe. Kim ne yaparsa yapsın bu kardeşlik asla bozulmayacak. Kulu bu haliyle ülkemizdeki kardeşliği temsil ediyor. Ve Mevlana'nın evrensel kardeşlik mesajlarını günlük hayatlarında yaşayabilen nadir insanlarsınız" dedi.
Konuşmasında Türkiye'nin 2023 vizyonuna da değinen Bakan Davutoğlu, bu hedefin her il ve ilçede de yaşanması gerektiğini dile getirerek, "Bu millet artık yeni bir anayasa ve ileri bir demokrasi istiyor. Seçimlerin ardından bu hedef doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz. Nedir ileri demokrasi? Millet iradesinin siyasete egemen olmasıdır. 73 milyon vatandaşımızın ülkemizin geleceğiyle ilgili kararlara ağırlık koymasıdır. Nasıl ailesinin geleceğini düşünüyorsa ülkesinin geleceğini de aynı hassasiyetle düşünmesidir. Ortadoğu'da bir demokrasi arayışı var. Ama biz ise demokrasimizi kökleştirdik. Milletiyle bütünleşen ve kenetlenen devler ayakta kalabilirler. Bizim doğal kaynaklarımız yok ama daha güçlü bir kaynak olan insan gücü var. Nasıl 2002'de 26. sıradan aldığımız ekonomimizi 2011'de 16. sıraya çıkardıysak 2023'e kadar ilk 10 büyük ekonomi arasına sokmayı da başaracağız. Girdiğimiz bütün müzakerelere sizin gücünüzü arkamızda hissederek giriyoruz. Körfezden İskandinavya'ya kadar sizin sesinizi gür bir şekilde duyuruyoruz. Ve mazlumun adaletin yanında zalimin karşısında durmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Kulu'da yapımı tamamlanan eserlerin açılışı ve belediyeye kazandırılan yeni araçların teslimi protokol üyelerinin kurdele kesimiyle yapıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.