Bakan Çelik: Hacı Bektaş Veli İnsancıl Bir Yaşamın Kaynağı Oldu

Bakan Çelik: Hacı Bektaş Veli İnsancıl Bir Yaşamın Kaynağı Oldu

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, barış, dostluk, sevgi ve hoşgörü temel taşları üzerine öğretisini kuran gönül ve düşünce insanı Hacı Bektaş Veli’nin, bir kültür mozaiği olan Anadolu’da sosyal, ekonomik ve dini ayrım gözetmeksizin...

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, barış, dostluk, sevgi ve hoşgörü temel taşları üzerine öğretisini kuran gönül ve düşünce insanı Hacı Bektaş Veli’nin, bir kültür mozaiği olan Anadolu’da sosyal, ekonomik ve dini ayrım gözetmeksizin birlikte insancıl bir yaşamın kaynağı olduğunu söyledi.

Hacı Bektaş Veli'yi Anma ve Kültür Sanat Etkinlikleri dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan Ömer Çelik, “Hacı Bektaş Veli öğretisinin doğduğu toprakların bir ferdi olarak, yakın coğrafyamızda inanç ve iktidar kavgalarının masum insanların kanını döktüğüne tanık olmak bizleri daha çok üzüyor, bizlere daha büyük bir sorumluluk yüklüyor. Hacı Bektaş Veli’yi daha derinden anlamaya çalıştığımız bugün, tüm dünyevi değerlerden uzaklaşarak düşünmeli ve öğretisinin; ‘Doğruluk dostluk kapısıdır. Düşünce karanlığına ışık tutanlara ne mutlu. Düşmanınızın dahi insan olduğunu unutmayınız. Yolumuz, ilim, irfan ve insanlık sevgisi üzerine kurulmuştur.’ düsturlarını kavramanın ötesine geçip yaşamalıyız.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.