Bakan Çelik, Dualarla Kurbanını Kesti

Bakan Çelik, Dualarla Kurbanını Kesti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kurban Bayram namazını Bursa’da kıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kurban Bayram namazını Bursa’da kıldı. Vatkan Mahallesi Doğu Camii’nde namazını kılan Çelik, ardından çocuklarıyla bayramlaşıp dualarla kurbanını kesti.

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, bayram tatilini geçirdiği Bursa’da bayram namazı için sabahın erken saatlerinde Doğu Camii’ne geldi. Namaz sonrası vatandaşlarla bayramlaşan Faruk Çelik, bir baba dostunun evine gitti. Oğulları Enes ve Safa ile bayramlaşan Bakan Çelik, ardından dualarla kurbanını kesti. Kurban duasını ise Bakan Çelik bizzat yaptı.

Gazetecilere bayram mesajı veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İslam dininde iki önemli bayram olduğunu dile getirdi. Faruk Çelik, “Bunlardan birisi de Kurban Bayramı. Bunu idrak ediyoruz. Bayramın bütün insanlığa barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Özellikle bölgemizde ve İslam aleminde yaşanan son derece üzücü hadiselerin son bulmasına da bu bayramın vesile olmasını diliyorum. Çalışma bakanı olarak da çalışma barışı Türkiye'de son derece güzel bir şekilde devam ediyor. Bayramlar sevinç günleridir. İnsanlarımızın arasındaki dargınlığın son bulması için de bir fırsat. Türkiye uzunca bir süredir kardeşlik ve barış sürecini sürdürüyor. Çok şükür ülkemizde terör adına cinayetler işlenmiyor. Şehitlerimiz gelmiyor. Huzur var. Bu huzurun devamına da bayramların vesile olmasını diliyorum. Vatandaşlar huzurun kıymetini gördüler ve biliyorlar. Bunan sonra yeni huzursuzlukların çıkarılmasına izin vermeyecek. Her günümüzün bayram olması konusunda el birliği ve gönül birliği yapmamız gerekiyor." diye konuştu.

TÜRKİYE ORTADOĞU’DA AÇAN GÜL GİBİ

Bölgedeki sorunlara rağmen Türkiye’nin Ortadoğu’da açan bir gül olduğunu belirten Faruk Çelik, şunları kaydetti: “Türkiye Ortadoğu’da açan gül gibi. Batı'da ekonomi huzursuzluklar var. Doğu'da rejim sorunları var. Siyasi rejim sorunları yaşanıyor. Buralarda bayramın huzurlu geçtiğini söylemek mümkün değil. Evsiz, barksız yollara düşmüş, çaresiz milyonlar var. Türkiye gerçekten her alandaki istikrarıyla bölgede göz kamaştıran bir ülke. Ama yalnız bizim mutluluğumuz değil, dünyada herkes mutlu olunca mutlu olduğunu hisseden insanlarız. Dolayısıyla bölgemizdeki bu huzursuzluğun ortadan kalkması, huzurumuzu pekiştirecektir. Bundan dolayı kardeşlerimizin de bir an önce huzur içinde bayramlarını geçirmelerini Allah'tan temenni ediyorum.”
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.