Bakan Bak, milli paralimpik sporcuları Paris'e uğurladı

Bakan Bak, milli paralimpik sporcuları Paris'e uğurladı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda mücadele edecek milli sporcuları Fransa'ya uğurladı.

İstanbul Havalimanı'nda düzenlenen uğurlama töreninde Bakan Bak'ın yanı sıra İstanbul Valisi Davut Gül, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Murat Aksu, federasyon başkanları, Paris'te mücadele edecek sporcular ve aileleri katıldı.

Bütün sporcularla görüşen bakan Osman Aşkın Bak, "Hepinizin heyecanını gözlerinizde görüyorum. Önemli bir organizasyona ülkemizi temsil etmek için katılıyorsunuz. Sayın Cumhurbaşkanımızın selamlarını iletiyorum, heyecanını sizlerle paylaşmak istiyorum, sizlerle gurur duyuyor. Kendisinin sporun içinden gelmesi Türk sporu için büyük şans. Kendisi tam bir spor adamı ve sporun her noktasında bulunan bir lider." diye konuştu.

Team Türkiye'de bulunmanın çok önemli olduğunu söyleyen Bakan Bak şunları kaydetti:

"Paris için milletimizin duasını bekliyoruz. Orada yoğun bir seyirci atmosferi, stres, başarma arzusu, coşkusu var. Sizlere başarılar diliyoruz. Heyecanı yenmeniz lazım. Birbirinden başarılı sporcularımız var. Olimpiyatlara katılmış, kendini ispatlamış, yeni katılanlar var. Bunların hepsi birer heyecan ve tecrübe. Bu takımda, Team Türkiye'de yer almak gurur verici. Bu gururu hep beraber yaşıyoruz, yaşayacağız. İnşallah Paris'ten madalyalarla dönecek ve bu milleti gururlandıracaksınız. Bayrağımızı göndere çekecek, İstiklal Marşımızı söyleteceksiniz. Türk sporunda yapılan tesisler, federasyonlara verilen destekler pek çok yatırım yapıldı. Bu yatırımların karşılığını alma zamanı. Hepinizden başarılar beklediğimizi ifade etmek istiyorum. Bakanlık olarak bu organizasyonla heyecanınızı paylaşmak istedik. Pek çok ülkede böyle organizasyon yok. Kendi sporcularını bu şekilde gönderen ülke sayısı çok az. Bu, milletin siz verdiği değerden kaynaklanıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın 22 yılda engelli vatandaşlarımıza verdiği haklar ve desteklerle düşünülmesi gerekiyor. Biz Türk milletinin ve sizlerin emrindeyiz. Heyecanınız, başarma arzunuz bizi gururlandırıyor. Hiçbir zaman vazgeçmediniz, üşenmediniz, ve savaşmaya devam ettiniz. Paris'te de savaşacak ve mücadele edeceksiniz. Bu ülkenin bayrağını göndere çektireceksiniz, İstiklal Marşı'nı çaldıracaksınız. Sizinle beraber olacağız. Bu millet sizinle gurur duyuyor. Yüz akımızsınız, coşkumuz, heyecanımızsınız. Yolunuz açık olsun. Allah yar ve yardımcınız olsun."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.