Bakan Bağış: Müzik Konusunda Da Herhangi Bir Ayrımcılığa Girmiyorum

Bakan Bağış: Müzik Konusunda Da Herhangi Bir Ayrımcılığa Girmiyorum

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, müzik konusunda herhangi bir ayrımcılığa girmediğini söyledi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, müzik konusunda herhangi bir ayrımcılığa girmediğini söyledi. Bağış, "Türkçe, İngilizce, Fransızca, Arapça, İtalyanca ve klasik müziğe zaman ayırmaya çalışıyorum.” dedi.

Bakan Egemen Bağış, Ortaköy’de bulunan çalışma ofisinde Türk sanat müziği sanatçısı Umut Akyürek ve müzisyen eşi Oktay Ertuğrul’u kabul etti. Egemen Bağış Umut Akyürek’in yeni çıkan 'alaturka' adlı albümünün ilk kopyasını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a teslim etmek üzere kendisine getirdiğini söyledi. Bağış, “Bir kopyasını da bana getirdi kendisine çok teşekkür ediyorum. Zaten ikisinin de müziklerini çok beğeniyorum severek dinliyorum. Bu yeni albümünü de merakla heyecanla dinleyeceğim.” ifadelerini kullandı.

Müziğin her türlüsünü dinlediğini ve sevdiğini belirten Bağış, “Kendi sanat müziğimiz, kendi klasik müziğimizin gerçekten çok ayrı bir yeri var. Dinlediğimizde kendi kültürümüzü bulduğumuz bir müzik dalı. Müzik konusunda da herhangi bir ayrımcılığa girmemeye çalışıyorum. Her türlü müziği Türkçe, İngilizce, Fransızca, Arapça, İtalyanca ve klasik müziğe de zaman ayırmaya çalışıyorum.” şeklinde konuştu.

Bakan Bağış’a kendilerini kabul etmelerinden dolayı teşekkürlerini ileten Akyürek de, “İnşallah takdirlerinizi beğenilerinizi kazanır. Titizlikle hazırladığımız bir çalışma oldu. İsmi de biraz esprili ‘Ala Turka’ dedik. Allah kısmet ederse bunu bir seri gibi düşünüyoruz.” diye konuştu.

Albümün isminin alaturka değil ‘Ala Turka’ olduğunu belirten Oktay Ertuğrul ise, şunları kaydetti: “Özellikle bu ismi seçtik. Alaturka diye küçümsenen bir İslam ve Anadolu kültürü yaratılmaya çalışıldı. Batının karanlıklarda dolaştığı o yıllarda İslam medeniyeti, atalarımız gerçekten musikisiyle, edebiyatıyla mimarisiyle onlara ışık tutmuş ve öncülük yapmış bir millet bizde o gururla adını ‘Ala Turka’ koyduk.”
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.