Bakan Avcı: Eğitimde sürekli değişiklik yapacağız

Bakan Avcı: Eğitimde sürekli değişiklik yapacağız

Bakan Avcı, AKP'li Milli Eğitim eski Bakanı Çelik tarafından uygulamaya konulan üç aşamalı SBS için, “SBS iyi bir düzenleme değildi. Değiştirdik, iyi yaptık." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ortaöğretime geçiş sınavlarından memnun olduklarını belirtti, “SBS iyi bir düzenleme değildi. Çocuklarımız, öğretmenlerimiz, ailelerimiz, çok zorlanıyorlardı. Değiştirdik, iyi yaptık o sınavları çok güzel yaptık. Çok güzel değiştirdik” dedi.

Avcı, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezince (ESAM) “Türkiye’nin Milli Eğitim Sistemi: Dünü, Bugünü ve Geleceği” konulu sempozyumda, dün olduğu gibi bugün de çocukları bir yandan yaşadığı dönemin ihtiyaçlarına göre eğitirken, diğer yandan milli ve manevi değerlere haiz şahsiyetler olarak yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

AA'dan edinilen bilgiye göre Bakan Avcı, “Eğitimde pek çok değişiklik yaptık. Bizden önce de yapıldı. Biz de yaptık. Bundan sonra da yapacağız. Değiştireceğiz, sürekli değiştireceğiz. Bunun yolu yöntemi, konusunda yapılan eleştiriler haklı olabilir. Daha çok istişareye açık, daha geniş katılımlı daha çok uzmanın bir şekilde işin içinde olduğu süreçlerden geçerek bu değişiklikleri yaparsak tabii daha iyi olur. Biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu istişare çevresini olabildiğince genişletmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.