Bakan Ala: Ak Parti Hükümetleri, Reform Hükümetleridir

Bakan Ala: Ak Parti Hükümetleri, Reform Hükümetleridir

İçişleri Bakanı Efkan Ala, yeni iç güvenlik paketinin önceki alışkanlıklarla değerlendirilmemesi gerektiğini savundu. Ala, "Burada önemli olan; her attığımız adım bir önceki adımdan daha çok şey kazandırıyor vatandaşımıza. AK Parti...

İçişleri Bakanı Efkan Ala, yeni iç güvenlik paketinin önceki alışkanlıklarla değerlendirilmemesi gerektiğini savundu. Ala, "Burada önemli olan; her attığımız adım bir önceki adımdan daha çok şey kazandırıyor vatandaşımıza. AK Parti hükümetleri reform hükümetleridir, bundan sonra da daha çok reformu tanıştıracağız memleketimizle.” dedi.

Bakan Ala, İstanbul'da katıldığı Karadeniz'e Sahildar Ülkeler Sınır/Sahil Güvenlik Liderleri Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı. Yeni iç güvenlik paketine ilişkin değerlendirme yapan Efkan Ala, yeni reform paketinin hayatı kolaylaştırmak için yapıldığını söyledi. Ala, "Türkiye'nin uzun zamandır beklediği ciddi reformlar içermektedir. O bakımdan milletimizin can ve mal güvenliğini emniyet altına alırken aynı zamanda hak ve özgürlüklerini her türlü otorite ve şiddete karşı da garanti altına alan, onların rahatlıkla kullanılmasını sağlayabilecek bir ortamı milletimize sunabilecek kapsamlı bir iç güvenlik reform paketidir bu." diye konuştu.

Paket içinde nüfustaki düzenlemelerden emniyetteki yapılanmaya, jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarının teşkilat yapılarından trafik hizmetlerine kadar düzenlemeler bulunduğunu anlatan Ala, "Bizim daha önceki alışkanlıklarımızla değerlendirme yapmamak gerekir. Burada önemli olan her attığımız adım bir önceki adımdan daha çok şey kazandırıyor vatandaşımıza. Hiçbir zaman bunlar birbirinin alternatifi değildir. Biz güvenlik hizmetini hükümet programında da benim kendi anlayışıma göre de şöyle tanımlıyoruz. Güvenlik hizmeti vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerini özgür bir biçimde, kaliteli bir biçimde ve gelişmiş ülkeler standardında yaşayabilmelerine imkan tanımak için ihtiyaç duyduğumuz bir kamu hizmetidir." şeklinde konuştu.

Bu imkanları gerçekleştirmek için bazı değişiklikler yaptıklarını belirten Ala, "Daha sonra daha başka değişiklikler de yapacağız. Bizim sistem olarak eş zamanlı, çok alanlı reforma ihtiyacımız var. AK Parti hükümetleri de reform hükümetleridir, bundan sonra da daha çok reformu tanıştıracağız memleketimizle. Birçok alanda çok değişiklik yaptık ve yapacağız. Bu ne demek? Mesela bazı alanlarda mevzuat mezarlığına dönmüştür memleket. Bir alanı düzenleyen o kadar çok mevzuat var ki gerçekten o alanda iş yapabilmelerini zorlaştırıyor. Bunları kolaylaştıracağız, sadeleştireceğiz. Gelişmiş ülkelerde, AB ülkelerinde onların da gelişmiş ülkelerinde yani nasıl vatandaşa hizmet sunuluyor ise, ne kadar kolaylaştırılmış ise biz daha fazlasını yapmayı hedefliyoruz ve bunları yapacağız. Böyle spesifik olarak daha önce biliyorsunuz çeşitli paketler geliyordu, yine gelecek bunun gibi. Ama hepsi vatandaşımızın hayatını kolaylaştıran ve vatandaşını odağına alan bir anlayışla hazırlanmış paketler olacaktır. Hiç birisi vatandaşımızın hayatını hiçbir anlamda zorlaştırıcı paket olmayacaktır. " ifadesini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.