Bak: Hayalim güreş kompleksi

Bak: Hayalim güreş kompleksi

Güreş Federasyonunun 25 Şubatta, Ankarada yapılacak olağan genel kurulunda Osman Aşkın Bak ve Musa Aydın başkanlık için mücadele verecek.

Güreş Federasyonu’nda özerklikten sonra seçimle işbaşına gelen ilk başkan olan ve 22 aydır bu görevi yürüten Osman Aşkın Bak, yeniden başkanlığa seçilmesi halinde, en büyük hedefinin Türk güreşini modern bir mekana kavuşturmak olduğunu belirterek, “Bu amaçla Ankara’da bazı arsalara bakıyoruz. Federasyon binası, güreş müzesi, sosyal tesisler, kamp merkezi ve 3-4 güreş salonunun birarada bulunacağı büyük bir güreş kompleksi yapmak istiyorum. Böylece görev sürem dolduğunda arkamda kalıcı bir eser bırakmak en büyük dileğim” dedi.

Federasyon başkanlığı görevinde bulunduğu süre içinde öncelikle kulüplerin sorunlarını gidermeye ve eğitim faaliyetlerine ağırlık verdiklerini anlatan Osman Aşkın Bak, şöyle devam etti: “Güreş liglerine hareket getirdik. Antrenör, hakem ve sporcuların eğitimlerine önem verdik. Türkiye şampiyonalarında dereceye giren kulüplere ödül uygulamasını başlattık. Kulüplerimizin mali sıkıntılarını gidermek için sponsorlarla ve belediyelerle görüşmelerimiz sürüyor.
Göreve geldiğimizde hem serbest hem grekoromen stilde yıllardır başarıyla milli mayoyu giyen sporculardan büyük bölümü artık spor hayatlarının son dönemlerine girmişti. Bu nedenle bazı sıkıntılar yaşadık. Ancak buna rağmen Pekin Olimpiyatları’nda tek altın madalya yine güreşten geldi. Olimpiyatları bir altın bir bronz madalya ile tamamlayarak başarılı olduk.
Özellikle de altyapıya büyük yatırım yaptık. Bunun karşılığını özellikle 2012 Londra Olimpiyatları’nda alacağımıza inanıyorum.” Osman Aşkın Bak, ayrıca yaptıkları kulis faaliyetleriyle Türkiye’nin FILA ve CELA’da daha fazla komite üyesiyle temsil edilmesini sağladıklarını ve nisan ayında Litvanya’da yapılacak CELA genel kurulunda başkanlık için aday olacağını sözlerine ekledi.
MUSA AYDIN: HERŞEYİN KRİTERİ OLACAK
Recai Ustaoğlu’nun federasyon başkanlığı döneminde asbaşkan olarak görev alan Musa Aydın ise 25 Şubat’ta göreve getirilmesi halinde, Milli Takımlarda Rusya’nın uyguladığı sistemi devreye sokacağını açıkladı. Güreş camiasında il temsilcisi, hakem, antrenör, yönetici olarak uzun yıllardır görev aldığını ve camiadan gelen talep üzerine federasyon başkanlığına aday olduğunu belirten Musa Aydın, şöyle devam etti:
“Türk güreşinin en büyük sıkıntısının, özellikle milli takımlarda antrenörler ve sporcular bazında rekabet ortamının yaratılamaması olduğunu düşünüyorum. Bu konuyu Rusya’nın modeliyle çözeceğim. Milli Takım’da görev yapacak sporcuların hangi kriterlere göre seçileceğini önceden ilan edeceğiz. Bu kriterlere de sonuna kadar uyacağız. Ayrıca milli takımda hangi kulübün sporcusu güreşiyorsa, o kulübün antrenörü görev alacak. Gerekirse bir teknik direktörün yanı sıra her milli takımda 7 antrenör daha görev yapacak. Bunun yanısıra GSGM’ye de ödül yönetmeliği konusunda bir teklifim olacak. Sporcuların elde ettiği dereceler sonrası, antrenörlere verilecek ödüllerden yüzde 80’ini, sporcunun bağlı olduğu kulübün antrenörüne, yüzde 20’sini de sporcuyu ilk keşfeden ve yetiştiren antrenöre vermeyi planlıyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.