Bahrain GP Teknik Değerlendirme

Bahrain GP Teknik Değerlendirme

Sebastian Vettel bu sezon üst üste ikinci zaferini elde ederken, podyumun 2012 Bahrain GP ile aynı olması dikkatlerden kaçmadı. Ferrari'nin sorunlarla boğuştuğu Sakhir pistindeki teknik güncellemelere bir göz atalım.

Red Bull RB9 - Arka Kanat Varyasyonları

Red Bull Cuma günü Bahrain'de üç farklı arka kanat üzerinde çalıştı. Webber, ana çizimde gösterilen, Sebastian Vettel'in son yarış Çin'de kullandığı yüksek downforce üreten kanadı denerken Vettel sabah seansında alttaki küçük resimde gösterilen düşük downforce üreten kanatla çalıştı. Alman pilot öğleden sonra ise (üstteki resim) uç plakalarında yatay yarıklar olan yeni tasarımı denedi. Cuma günkü çalışmaların ardından takım, sıralama turları ve yarış için her iki pilotla da yeni kanadı kullanma kararı aldı.

Red Bull RB9 - Beslemeli Tekerlek Göbeği

Geçen sezon Red Bull teknik şefi Adrian Newey tekerlek içerisindeki havayı dışarı atmak için tekerlek göbeğinde kanal oluşturma fikriyle gündeme gelmişti. Kanada Grand Prix'inde denenen sistem, kanalın hareketli parçalar üzerinde bulunmasından dolayı hareketli aerodinamik parça sayılarak yasaklanmıştı. Takım sistemi yeniden düzenleyerek bu kez havayı tekerleğin merkezinden hareketli olmayan ikinci bir parça yardımıyla tahliye etmeyi denedi. Yeni düzenlemeyi Cuma günü yalnızca Sebastian Vettel kullanırken benzer bir çözümü sezon başında Williams ile görmüştük.

Ferrari F138 - Revize Edilmiş Aero Paket

Ferrari son yarış Çin'de kullandığı, yanda küçük resimde gösterilen çift yarıklı şasi altında yeni dönüş kanatları ve tamamen yeni ön kanatın yer aldığı yeni aero paketi Bahrain'de de kullanmaya devam etti. Ana resimde gösterilen eski versiyon ile karşılaştırıldığında farklı yapıdaki uç plakasında bir yerine iki adet yatay yarık (1) kullanılırken dikey yarık (2) kullanılmamış. Bununla birlikte Lotus'un çözümüne benzer bir üst flap da (3) yeni kanattaki yerini almış.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.