Bahçeli: Yargıtay'ın Kararı Milletin Vicdanında Karşılık Bulmadı

Bahçeli: Yargıtay'ın Kararı Milletin Vicdanında Karşılık Bulmadı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Balyoz davasında Yargıtay’ın verdiği kararın milletin vicdanında karşılık bulmadığını söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Balyoz davasında Yargıtay’ın verdiği kararın milletin vicdanında karşılık bulmadığını söyledi.

Manisa Belediye tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreninde konuşan Bahçeli, teröristler rahata kavuşurken, terörle mücadele eden kahramanların darbeci suçlamasıyla cezaevlerine koyulduğunu kaydetti.

AK Parti’nin terörle mücadele eden değerli isimlerden yargı önünde hesap sorduğunu savunan Bahçeli, Genelkurmay Başkanlığı yapan isimlerin terör örgütü kurmakla ve yönetmekle suçlandığını ifade etti. Neredeyse Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komuta kademesinin tamamen hapse atıldığını anlatan Bahçeli, “Darbecilerle masumlar ayırt edilmeden Türk ordusuna operasyon yapılmış, hatta TSK alçakça terörist üreten bir kurum olarak lanse edilmiştir. Yıllardan beri değişik isim ve tanımlama altında yürüyen darbe davaları Türk ordusunu suç teşekkülü, darbe yuvası ve demokrasi karşıtı bir yapı olarak göstermiştir.” dedi.

En son olarak Balyoz davasının Yargıtay safhasının görüldüğünü aktaran Bahçeli, “İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 21 Eylül 2012 tarihinde birçok kişiye verdiği cezaların önemli bir bölümü onaylanmıştır. Terörle mücadelede yüz akımız olan İstanbul Milletvekilimiz Engin Alan’ın da cezası onanmıştır. Elbette Yargıtay tarafından verilen cezaların tam olarak kesinleşmesi için usul açısından yapılması gerekenler henüz bitmemiştir. En başta karar düzeltilmesi yolu hala açıktır. Şayet buradan da sonuç çıkmazsa iç hukuk yolları tamamen bitecek ve verilen cezalar kesinlik kazanacaktır.” diye konuştu.


"ENGİN ALAN SUÇSUZDUR"

Yargıtay’ın bu aşamada verdiği onama kararının adalete uymadığını, milletin vicdanında karşılık bulmadığını ileri süren Bahçeli, “Bu yanlıştan, bu tarihi hatadan muhakkak ki dönülmeli, hukuk devleti ilkesine ve adil yargılama esaslarına riayet edilmelidir. Terörle mücadele eden değerli isimlerin cezaevlerinde çürümesine milletimiz rıza göstermeyecektir. Bu haksız, usulsüz, mesnetsiz ve dayanıksız dava süreci mağduriyetlere yol açtığından dolayı hiç kimse tarafından ahlaken izah edilemeyecektir. Bizim nezdimizde sayın Alan suçsuzdur. Bizim gözümüzde darbe teşebbüsü, darbe niyeti ve darbe hazırlığı içinde olanlar haricinde tüm değerli asker kişilikler masum ve hakkı iade edilmesi gereken şahsiyetlerdir. Türkiye bu ayıptan kurtulmalıdır. Türkiye bu karanlık devirden çıkmalıdır. Türkiye hainlerin, millet, vatan ve Türklük hasımların provokasyonlarından mutlaka kurtarılmalıdır. Bunun için yol ve çare nettir. O da sandıktır, demokrasinin imkân ve yollarıdır. Önümüzdeki yıl yapılacak mahalli idareler seçimleri bu kapsamda bir başlangıç olmalıdır. 30 Mart 2014 günü Türkiye ümide, özlemle beklediği günlere yelken açmalıdır. Türk milleti ayağa kalkmalı, Manisalı kardeşim mührünü eline almalı ve Milliyetçi Hareket’e evet demelidir.” şeklinde konuştu.

"MHP İKTİDARINDA ANDIMIZ TEKRAR OKUTULACAKTIR"

Bahçeli şöyle devam etti: “Bu seçimlerin arkasında gelecek cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimleri de AK Parti’nin karanlığından, kaosundan, karmaşasından ve kutuplaştırıcı siyasetinden Türkiye’yi çekip çıkarmalıdır. Buna inanıyor, sizlere güveniyorum. Unutmayınız ki, bugün milli ve manevi değerlerimize verilen her zarar telafi edilecektir. MHP’nin iktidarında andımız okullarda tekrar okutulacak, Türk milleti tekrar kazanacak, Türklük zaferini müjdeleyecek, bin yıllık kardeşlik sonuna kadar korunacaktır. Cumhuriyetimizin yükselişi kesilemeyecektir. Milletimizin tarihi yürüyüşü engellenemeyecektir. Mazlumlar belini doğrultacaktır. Alevi İslam inancına sahip kardeşlerimin yüzü gülecektir. Kürt kökenli kardeşlerim kamburlarından kurtulacaktır. İşbirlikçiler perişan olacaktır. Hıyanet ittifakı, bölücü kartel, Kandil, İmralı, başbakan ve yandaşları insan içine çıkamayacaklar, mahkûmiyetten kaçamayacaklardır. Merak etmeyiniz, Türk milleti içine düştüğü dar boğazdan çıkacaktır."

MHP Genel Bahçeli konuşmasının ardından beraberindekilerle birlikte kurdele keserek toplu açılış ve temel atma törenlerini gerçekleştirdi. Bahçeli, törenin ardından hemen başlayan Zara’nın konserini bir süre izledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.