Bahçeli: 'Türk Milletinin Dili Türkçe'dir' Gerçeğini Kimse Değiştiremez

Bahçeli: 'Türk Milletinin Dili Türkçe'dir' Gerçeğini Kimse Değiştiremez

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk milletinin dilinin Türkçe olduğunu vurgulayarak, "Bu gerçeği değiştirmeye kimsenin gücü yetmeyeceği gibi, sözde demokratikleşme paketlerinin içine bölücülerin, teröristlerin heves ve hed.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk milletinin dilinin Türkçe olduğunu vurgulayarak, "Bu gerçeği değiştirmeye kimsenin gücü yetmeyeceği gibi, sözde demokratikleşme paketlerinin içine bölücülerin, teröristlerin heves ve hedeflerini koyma teşebbüsü de bir işe yaramayacaktır. Anayasa değişikliği yoluyla Türkçe’nin varlığına pranga geçirmeye, mahalli ölçekteki dillerle aynı kategoriye indirmeye, anadilde eğitim veya kamu hizmeti vasıtasıyla parçalanmanın zaman ve zeminini inşa etmeye yeltenenler boş yere uğraşmamalıdır." dedi.

Devlet Bahçeli, Türk Dil Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Bahçeli, mesajında, 26 Eylül 1932 tarihinde toplanan Birinci Dil Kurultayı Türkçe’nin daha da gelişmesi ve zenginleşmesi açısından tarihi bir rol oynadığını belirterek, "Türk Dil Bayramı olarak da kutladığımız Birinci Dil Kurultayı’nın yıldönümü, Türkçeye karşı duyduğumuz sorumluluğun, sevginin, hürmetin ve bağlılığın en somut, en canlı göstergelerinden birisi olarak oldukça önemli bir yere sahiptir." diye konuştu.

"Dilsiz bir millet tarihin hiçbir devrinde görülmemiştir." ifadesini kullanan Bahçeli, şöyle konuştu: "Milli hafızayı, milli hatırayı ve milli tecrübeyi nesilden nesile aktararak ulaştıran dil olduğu gibi; milli kültürü, milli kimliği, milli vicdanı yeşerterek yaşatan, aynı zamanda geleceğin umutlarıyla buluşturan da dilden başkası değildir. Şu berrak hakikat iyi anlaşılmalıdır ki, dilini kaybetmiş milletler köklerini ve kimliklerini unutmanın yanı sıra, tarih sahnesinden de yavaş yavaş silinip gideceklerdir. Bu itibarla Türkçe; Türk milletinin şah damarı, can evi, varlığının zırhıdır. Türkçe tökezlerse Türk milleti kaybedecek, bozguna uğrayacak ve Türk vatanı habis emellerin, ifrit niyetlerin, fitne ateşinin hışmına uğrayacaktır."

DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ

Dilden başlayacak çözülmenin, ayrışmanın ve bölünmenin felaketlere neden olacağını, bin yıllık çatının temel direklerini havaya uçuracağının mutlaka idrak edilmesi gerektiğini savunan Bahçeli, "Türkçe milli bünyemizin ulvi bir cevheri, milli heyecanımızın mihveri, Türklük vicdanının sözcüsü olarak hepimizin baş tacıdır ve böyle kalmalıdır. Elbette Türk milletinin dili Türkçedir. Bu gerçeği değiştirmeye kimsenin gücü yetmeyeceği gibi, sözde demokratikleşme paketlerinin içine bölücülerin, teröristlerin heves ve hedeflerini koyma teşebbüsü de bir işe yaramayacaktır." diye konuştu.

ANA DİLDE EĞİTİM TEPKİSİ

Devlet Bahçeli, "Anayasa değişikliği yoluyla Türkçenin varlığına pranga geçirmeye, mahalli ölçekteki dillerle aynı kategoriye indirmeye, anadilde eğitim veya kamu hizmeti vasıtasıyla parçalanmanın zaman ve zeminini inşa etmeye yeltenenler boş yere uğraşmamalıdır. Bu kapsamda Türkçemizi mahcup, mağlup ve yılgın hale kimse sokamayacaktır. Bilinmelidir ki, dilimiz stratejik kuvvetimiz olduğundan milli bünyenin ayakta kalabilmesi ve uyanık durabilmesi Türkçeyle ve tarih şuuruyla mümkündür." sözlerini dile getirdi.

Türk Dil Bayramı’nda, bu gerçeklerin bir kez daha samimi şekilde ele alınmasını, Türkçe’nin sonuna kadar savunulmasını ve hiçbir şekilde de dilimizden ödün verilmemesini dileyen Bahçeli, bunların her daim ısrarlı ve inançlı takipçisi olacaklarını söyledi. Bahçeli, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu duygularla büyük milletimizin Türk Dil Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum. Türkçenin gelişmesi, büyümesi ve yıldız gibi parlaması için emek ve çaba gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm milli mücadele kahramanlarını ve kutlu ecdadımızı rahmetle, minnetle yad ediyorum. Hali hazırda Türkçeye aşkla ve sadakatle hizmet eden, görev ve statüsü ne olursa olsun tüm değerli şahsiyetlere en derin sevgi ve şükranlarımı sunuyorum." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.