Bahçeli: Seçim, Ak Parti’nin Kontrolsüz Gidişatını Engelleme Adına Fırsat

Bahçeli: Seçim, Ak Parti’nin Kontrolsüz Gidişatını Engelleme Adına Fırsat

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, mahalli seçimlerin, siyasi iktidarın uyarılması ve ülke geleceğinin değiştirilmesi adına önemli bir demokratik fırsat olarak gösterdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, mahalli seçimlerin, siyasi iktidarın uyarılması ve ülke geleceğinin değiştirilmesi adına önemli bir demokratik fırsat olarak gösterdi. Bahçeli, "AK Parti’nin, frensiz, şuursuz ve kontrolsüz gidişatını engellemek için tarihi bir imkandır." dedi.

        Devlet Bahçeli, Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde vatandaşlara seslendi. Pınarbaşı Belediyesi’nin 150’inci kuruluş yıldönümü şenliklerinde konuşan Bahçeli, AK Parti Hükümeti'ni ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ı eleştirdi.

        "Türkiye’nin önünde üç önemli siyasi dönüm noktası vardır." diyerek konuşmasına başlayan Bahçeli, şöyle devam etti: "Bunlardan birincisi 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimi. Diğeri 28 Ağustos 2014 tarihinde gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimidir. Üçüncüsü normal zamanı 2015 yılının Haziran ayı olan milletvekilliği genel seçimleridir. Şunu unutmayın. Mahalli idareler seçimlerinde yalnızca belediye başkanı değil, meclis üyeleri ve köy muhtarlıkları seçilmeyecektir. Hepsinden önemlisi Türkiye’nin kaderi, Türk milletinin istikbali oylanacaktır. Sandıkta nasıl bir Türkiye istendiği netlik kazanacaktır. Vahamet tanımının yeterli olmadığı bugünkü ülke gereceğinin değişmesi ve siyasi istikrarın uyarılması için 30 Mart 2014 tarihi demokratik bir fırsattır. AK Parti’nin frensiz, şuursuz ve kontrolsüz gidişatını engellemek için tarihi bir imkandır. Mahalle idareler seçimlerinde AK Parti ya ihtar edilecek, iktidarı kaybedeceğinin mesajı verilecek ya da Türkiye zulme, bölünmeye, istismara ve ayak oyunlarına boyun eğecektir. Ya Başbakan ve terörist dostları kenara çekilecek ya da Türkiye tam kanlı bir saldırının ortasına savrulacak. Ya bu seçimlerde yıkım ve çözüme dur denilecektir ya da Türk milleti perişanlıklarla ve çöküşle tanışacaktır. Bugünkü şartlarda tüm taraflar belli oldu. İmralı canisi, eş başkanı, küresel kanlı hesapları olanlar var. Diğer yanda milliyetçi, vatansever, Türkiye sevdalıları vardır. Bir tarafta zalimler, müzakereciler, kan tutkunları caniler, sömürgeciler lehine iştahla hizmet eden işbirlikçi hainler vardır. Bir tarafta da 'vatanım, milletim, bağımsızlığım' diyen yüce gönüllü millet evlatları vardır."

        "AK PARTİ GELECEK YILKİ SEÇİMLERDE UYARILMALI"

        Ülkeyi çok kötü yöneten, her alanda tel tel dökülen bir AK Parti Hükümeti olduğunu öne süren Bahçeli, "AK Parti Hükümeti gelecek yılki seçimlerde uyarılmalıdır. Bu bir beka meselesidir. Milli güvenlik, milli kimlik ve varlığımız buna bire bir bağlıdır. Türkiye, PKK’ya teslim edilmemelidir. AK Parti sandıkta yenilmelidir. Bunu önce AK Parti'li kardeşlerim yapmalıdır. İmralı canisi, özgürlüğüne kavuşmadan demokratik yollarla koltuğundan indirilmelidir. PKK ordu kurmakla meşgul. Terör örgütü elebaşları projelerini oluşturmakta. Askeri akademiler kurduklarını söylüyorlar. AK Parti, PKK’yı beslemekte silahını temizleme ve saldırılarını büyük çapta yapmak için yardım ve çaba içinde. Kandil çetesi vatandan pay, milletten hisse kapsa çabasında. Kandil çetesi parçalanmamızı ümit ediyor. Kandil çetesi Türkiye'nin tamamına gözünü dikti. Bunların hepsinde Başbakan ve hükümet teşvik edici ve özendiricidir. Tehditleri keskinleşti. Tehlike aşırı ölçüde tırmandı. Devletin bölünmez bütünlüğü bin yıllık kardeşlik bilinci kurban ediliyor. Sakatlanıyor. Bunu gözden kaçırmamak gerekir." diye konuştu.

        AK Parti’nin dış politikada başarısız olduğunu savunan Bahçeli, Türkiye’nin etrafının ateş çemberi içinde olduğunu ve ülkenin artık uygulanan politikalarla dikkate alınmayan, sözü dinlenmeyen, komşularının birçoğu ile düşman olmuş, iç politikanın iflas ettiği, dış politikada başının eğildiği bir dönem yaşandığını öne sürdü.

        Bahçeli, büyük sorunlara rağmen Başbakan'ın her şeyin iyi gittiği yönündeki söylemlerini hatırlatarak, Başbakan'ın bir daha yolu çakışmayacak şekilde demokrasiyle yollarını ayırdığını ve mahalli seçimlerin yanlışları bertaraf etme adına fırsat olduğunu sözlerine ekledi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.