Bahçeli, Reza Zarrab'ın parasını istemedi

Bahçeli, Reza Zarrab'ın parasını istemedi

Bahçeli, Zarrab'ın açtığı ve feragat ettiği tazminat davasında, avukatlık ücreti istemedi.

Zarrab, geçtiğimiz nisan ayında avukatı aracılığıyla İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne, Bahçeli hakkında kendisine “Şarlatan” dediği gerekçesiyle 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Zarrab dilekçesinde, Bahçeli’nin 8 Temmuz 2014 tarihli MHP Grup Toplantısı’nda kendi hakkında alenen hakaret ve iftira içeren, aynı zamanda soruşturmanın gizliliğini ihlal ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs edecek konuşmalar yaptığını ileri sürdü. Bahçeli’nin sözlerinin suç teşkil ettiğini ve masumiyet karinesini ihlal ettiğini dile getirerek, ‘toplum huzurunda işlemediği bir suçun faili olarak gösterildiğini’ kaydetti.

‘TAZMİNAT İSTEYEMEZ’

Bahçeli ise avukatı aracılığıyla mahkemeye sunduğu dilekçesinde, Zarrab’ın eylemleriyle her gün basın-yayın organlarında yer aldığını ve amacının rüşveti ve yolsuzluğu eleştirmek olduğunu belirtti. Bahçeli, Zarrab’a yöneltilen eleştirinin gerçeğe uygun olduğunu, yasadışı olayların bir siyasetçi tarafından topluma anlatılmasında üstün kamu yararı bulunduğunu ifade etti. Zarrab’ın tazminat talep etme hakkının olmadığını bildirdi ve davanın reddini istedi. Bunun üzerine Zarrab, 15 Aralık 2014 tarihli dilekçeyle davadan feragat etti. Feragat üzerine mahkeme, Zarrab’ın tazminat davasını reddederek Bahçeli’nin yaptığı masrafları ödemesine karar verdi. Ancak Bahçeli, vekalet ücretini Zarrab’ın ödemesini istemedi.

HABERTURK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.