Bahçeli: Milletimizin Alın Teri, Başbakan Tarafından Çarçur Ediliyor

Bahçeli: Milletimizin Alın Teri, Başbakan Tarafından Çarçur Ediliyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Suriyeli mültecilerin yapılan yardımlarla ilgili olarak, "Zorda kalanların elinden tutmak bizim inançlarımızın gereğidir.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Suriyeli mültecilerin yapılan yardımlarla ilgili olarak, "Zorda kalanların elinden tutmak bizim inançlarımızın gereğidir. Ancak kontrol altına alınamayan, önüne geçilemeyen, makul sınırı çoktan aşan mülteci yığılması sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel açmaz ve sorunlara da sebebiyet vermektedir. İnkâr edilemez bir gerçektir ki, Suriyeli sığınmacılar sınır il, ilçe ve kasabalarımız başta olmak üzere, milletimize ilave külfetlere yol açmaktadır. Milletimizin alın teri, insanımızın el emeği Başbakan ve hükümeti tarafından çarçur ve heba edilmektedir." dedi.

Bahçeli, partisinin TBMM’deki grup toplantısında yaptığı konuşmada gündemdeki konulara değindi. Dün Hicri 1435’nci yıla girildiğini ve Hicri Yılbaşı’nın kutlandığını hatırlatan Bahçeli, Muharrem Ayı’nın bereket ve bollukla zenginleştirildiği gibi unutulamayacak acıların, hüzünlerin, hıçkırıkların ve felaketlerin yaşandığı bir zaman dilimi olduğunu ifade etti.

“İSLAM ALEMİ KERBELA’DAN GEREKEN DERSİ ÇIKARMADI”

Kerbela’da yaşanan vahşete değinen Bahçeli, İslam aleminin bu elem ve keder verici olaydan gerekli ders ve sonucu henüz çıkaramadığını belirterek, “Hala Yezitler, Nemrutlar, Firavunlar ve destekçileri her taraftadır. Hala yeni Kerbelalar yaşanmakta, aklın ve insafın almayacağı kanlı hadiseler görülmektedir. Barış ve kardeşlik ikinci plana düşmüş, kavga ve düşmanlık öne geçmiştir. Şüphesiz yaşananlar Efendimizin tebliğine, Hz. Hüseyin’in duruş ve ilkelerine tamamıyla aykırıdır.

İslam’ı günübirlik siyasetlerine, hainliklerine ve öfkelerine kılıf yapmaya çalışanlara tüm mümin kardeşlerim, bütün İslam dünyası tavır almalı ve engel olmalıdır. İslam âlemi özeleştiriden sakınmamalı, nerede eksik ve noksan kaldığını kararlıca gözden geçirmelidir. Akan Müslüman kanı acilen durmalı, sözde İslamiyet adına, hele ki, cihat hesabına vuran, kıran ve öldüren cinayet örgütlerine fırsat verilmemeli, tolerans gösterilmemelidir. Petro-dolarların üzerine kapaklanan, enerji kuyularının etrafına öbek öbek çadırlarını kuran, bunun yanında saltanatlarını sürdürebilmek için Batı’nın güdümüne giren emirler, sultanlar, krallar kendi vicdan muhasebelerini mutlaka yapmalıdır.” diye konuştu.

Türkiye’nin hem içten hem de dıştan taciz altında olduğunu aktaran Bahçeli, şu ifadeleri kullandı: "Komşu coğrafyalarda yaşanan belirsizliklerin ülkemize ihraç edilmesi, bir yol ve vasıtayla içimize bulaşması gittikçe belirginlik ve hız kazanmaktadır. Başbakan Erdoğan ve hükümeti, yanı başımızda cereyan eden olaylara milli çıkarlarımızla bağdaşmayan tepki ve refleks göstermektedir. Bu meyanda, hükümetin Suriye politikası tamamen Esad karşıtlığına bağlanmış, Esad hasımlığıyla perçinlenmiştir. Başbakan Erdoğan, Esed’a yüklenirken, neredeyse tüm muhalif unsurları sütten çıkmış ak kaşık gibi sunmaktadır. Kabul ediyoruz ki, Suriye’de perişanlık ve acımasızlık diz boyudur. Şiddetin yanı sıra, açlık, yoksulluk ve sefalet bu ülkeyi kasıp kavurmaktadır. Elbette muhtaç olanların, yardım isteyenlerin imdadına yetişmek milletimizin asil niteliklerindendir. Ali cenap milletimiz gerekirse ekmeğini bölüşmekten, sofrasını paylaşmaktan hiçbir zaman kaçınmamış ve kaçınmayacaktır. Zorda kalanların elinden tutmak bizim inançlarımızın gereğidir. Ancak kontrol altına alınamayan, önüne geçilemeyen, makul sınırı çoktan aşan mülteci yığılması sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel açmaz ve sorunlara da sebebiyet vermektedir. İnkâr edilemez bir gerçektir ki, Suriyeli sığınmacılar sınır il, ilçe ve kasabalarımız başta olmak üzere, milletimize ilave külfetlere yol açmaktadır. Bu çerçevede suç ve suçlu sayısı artış göstermekte, asayişsizlik vakalarında gözle görülür bir yükselme görülmektedir.

Milletimizin alın teri, insanımızın el emeği Başbakan ve hükümeti tarafından çarçur ve heba edilmektedir. Başbakan Erdoğan taahhüt edilen yardımları alamamış, tutulmayan sözlerin altında kalmış ve milletimizin sırtına yeni ve büyük bir fatura yüklemiştir. Hükümetin düşünmesi ve menfaatine uygun hareket etmesi gereken öncelikle aziz Türk milletidir. Milyonlarca yoksulumuz ve işsizimiz varken, yardımlarla güç bela, kıt kanaat geçinenlerimiz bulunuyorken, devlet hazinesini küresel kanlı planların emrine havale etmek, önüne gelen ulufe gibi dağıtmak bir defa akılsızlık ve düşüncesizliktir."
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.