Bahçeli: Geleceğimizi Zincirlemeye Uğraşanlar Sonuç Alamamıştır

Bahçeli: Geleceğimizi Zincirlemeye Uğraşanlar Sonuç Alamamıştır

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhuriyet’in tarihi istikametinden ayrılmadığını belirterek, vatanı açık hava hapishanesine dönüştürmeye çalışanların bunu başaramadığını ifade etti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhuriyet’in tarihi istikametinden ayrılmadığını belirterek, vatanı açık hava hapishanesine dönüştürmeye çalışanların bunu başaramadığını ifade etti. Bahçeli, “Geleceğimizi zincirlemeye uğraşanlar sonuç alamamıştır. Milletçe tarihin her devrinde hür ve bağımsız yaşadık, bundan sonra da yaşayacağımızdan en ufak kuşku duymuyorum. Allah’ın izniyle tüm karşı çıkışlara ve keskin itirazlara rağmen Türkiye Cumhuriyeti sizlerin sayesinde geleceğe uzanacak, sizlerle devamlılığını koruyacaktır.” dedi.

Bahçeli, Ankara Kızılcahamam’da temel atma ve açılış törenine katıldı. MHP’li Kızılcahamam Belediyesi’nin ‘29 Ekim 29 Proje’ adıyla düzenlediği törende vatandaşlara seslenen Bahçeli, “Parti olarak belediyecilik anlayışımızın merkezinde insan vardır. Ayrımcılık bize yabancıdır. Partizanca yaklaşmak bize uzaktır. Vatandaşlarımızı itmek, incitmek ve ihmal etmek bizimle taba tabana zıttır. Biz hepinizi Cenab-ı Allah’ın bir emaneti olarak kabul eden gönül genişliğine sahibiz.” diye konuştu.

Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin 90. yıldönümünü gururla andıklarını aktaran Bahçeli, şu ifadeleri kullandı: “Cumhuriyet 94 yıl önce Samsun’dan başlayan, adım adım büyüyen, sabırla, metanetle genişleyen istiklal mücadelesinin sonucudur. Türk milleti son yurdunu savunmak, bekasını sağlama almak, işgalcileri topraklarından kovmak için her şeyi göze almıştır. İmanın karşısında hiçbir askeri güç dayanamamış, asalete ve vatanperverliğe rağmen hiçbir teknolojik vasıta ayakta duramamıştır.

Bugünlerde inkarcıların saldırılarına muhatap kalan aziz milletimiz, vatanı için göğsünü siper etmiştir. Türk milleti bağımsız yaşama iradesine asla leke sürdürmemiştir. Dahası kutlu varlığına zarar verdirmemiş, tarihi istikametinden ayrılmamıştır. Vatanımızı açık hava hapishanesine dönüştürmeye çalışanlar başaramamıştır. Geleceğimizi zincirlemeye uğraşanlar sonuç alamamıştır. Milletçe tarihin her devrinde hür ve bağımsız yaşadık, bundan sonra da yaşayacağımızdan en ufak kuşku duymuyorum. Allah’ın izniyle tüm karşı çıkışlara ve keskin itirazlara rağmen Türkiye Cumhuriyet’i sizlerin sayesinde geleceğe uzanacak, sizlerle devamlılığını koruyacaktır. Çünkü Cumhuriyet fazilet olduğu kadar, şehitlerimizin emaneti, çekilen çilelerin ve ıstırap dolu günlerin aziz bir neticesidir.”

"DİKTATÖR NİYETLERİN CUMHURİYET'TEN RAHATSIZLIK DUYMASI NORMAL"

Halkın kendi kendini yönetmesi Cumhuriyetle teminat altına alındığının altını çizen Bahçeli, bu nedenle otoriter arzuların, diktatör niyetlerin Cumhuriyet’ten rahatsızlık duymasının normal olduğunu belirtti. Bahçeli, “Bölücü heveslerin Cumhuriyetle didişmesi kendileri adına olması gereken bir durumdur. Sizler kendi kaderinize hükmettiğiniz sürece Türkiye Cumhuriyet’i var olacaktır. Aziz ceddimizi, Cumhuriyetimizin muhterem kurucularına ve aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.” sözlerini dile getirdi.

Bahçeli, konuşmasının ardından bir takım projelerin açılışını gerçekleştirdi. Partililerle selamlaşan Bahçeli, daha sonra Kızılcahamam’dan ayrıldı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.