Bahçeli: Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır Ziyareti Çok Tehlikelidir

Bahçeli: Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır Ziyareti Çok Tehlikelidir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan’ın bu hafta sonu yapması beklenen Diyarbakır ziyaretine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan’ın bu hafta sonu yapması beklenen Diyarbakır ziyaretine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, “Açık Toplum Vakfı’nın yanı sıra, bazı yabancı oluşum ve organizasyonların desteğini alan Ortadoğu Barış Araştırmaları Merkezi tarafından tertip edilen bölücülük konferansının son halkası Başbakan tarafından Diyarbakır’da tamamlanacaktır. Başbakan Erdoğan’ın bu ziyareti çok tehlikelidir.” dedi.

MHP'nin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, Başbakan’ın Diyarbakır programına ilişkin şunları söyledi: “Başbakan Erdoğan’ın hafta sonu Diyarbakır’a gideceği anlaşılmaktadır. Ve bu ziyaret sırasında Irak’ın kuzeyindeki terör destekçisi Barzani’yle görüşme yapacağı kamuoyuna yansımıştır. Geçtiğimiz günlerde, Irak, İran ve Suriye’deki Kürt partilerinin Ankara’da düzenlenen ‘Kürtler Barış, Demokrasi ve Çözüm Modellerini Tartışıyor’ konferansına katılmalarından sonra bu buluşmanın gerçekleşecek olması oldukça manidardır. Açık Toplum Vakfı’nın yanı sıra, bazı yabancı oluşum ve organizasyonların desteğini alan Ortadoğu Barış Araştırmaları Merkezi tarafından tertip edilen bölücülük konferansının son halkası Başbakan tarafından Diyarbakır’da tamamlanacaktır. Başbakan Erdoğan’ın bu ziyareti çok tehlikelidir. 4 parçalı büyük Kürdistan’ın güney ayağı temsilcisi Barzani’nin, bölücülerin sözde Kuzey Kürdistan olarak tarif ettiği zeminde bizzat Başbakan tarafından karşılanması çok vahim neticelere ortam açacaktır. Başbakan Erdoğan Kürdistan için umut mu verecek, vade mi biçecektir? Başbakan bugün Barzani’nin ayağına gönül huzuruyla gitmeyi normal görürken, gün gelecek İmralı canisinin huzuruna da tıpış tıpış çıkmayı sıradan kabul edecek midir? Barzani’ye ne söyleyecek ve ne duymayı isteyecektir? Başbakan’la peşmerge başı, ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ tabelasının vinçlerle sökülüp atılmasını mı kutlayacak, sözde Kuzey Kürdistan’ın şerefine yeni sıra geceleri mi düzenleyecek, daha fazla yıkım ve tahribat için anlaşma mı imzalayacaktır? İmralı canisi tarafından Sırat Köprü’sünde olduğu ifade edilen ihanet süreciyle ilgili güven mi tazelenecek, gönüller mi alınacak, ordu kurduğunu açıklayan PYD’ye ikramlarda mı bulunulacaktır? Diyarbakır’da yapılacak bu şaibeli ve son derece sinsi görüşmenin ihanet sürecinin bir parçası olduğu, yeni taviz reçetelerini beraberinde getireceği bugünden bellidir. Devletin teamüllerine, başkent Ankara’nın emanetlerine, milli güvenlik ve çıkarlara darbe vurmak demek olan bu görüşmenin bölücü emelleri daha da cesaretlendirip ümitlendireceği aşikârdır. Başbakan Erdoğan, taşıdığı sorumluluğun ağırlığına uygun hareket etmeli ve peşmergeyle Diyarbakır’da kesinlikle görüşmemelidir. Çok meraklı ise Erbil’e gitmesinin, kardeşiyle eşbaşkanlık görevini bölüşmesinin ve bir daha da geri gelmemesinin önünde hiçbir mani hal yoktur. Ve böylece Türkiye başındaki musibetten kurtulacaktır.”
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.