Bahçekapılı, Ezidi Vekili Hastanede Ziyaret Etti

Bahçekapılı, Ezidi Vekili Hastanede Ziyaret Etti

AK Parti Milletvekili Ayşenur Bahçekapılı, geçirdiği kaza sonucu yaralanan Iraklı milletvekili Viyan Dahil'i hastanede ziyaret etti. Irak'ta Ezidilere yardım götüren helikopterin düşmesi ile yaralanan Viyan Dahil'i ziyaret eden Ayşenur Bahçekapılı,...

AK Parti Milletvekili Ayşenur Bahçekapılı, geçirdiği kaza sonucu yaralanan Iraklı milletvekili Viyan Dahil'i hastanede ziyaret etti.

Irak'ta Ezidilere yardım götüren helikopterin düşmesi ile yaralanan Viyan Dahil'i ziyaret eden Ayşenur Bahçekapılı, bir milletvekili olarak ziyaret etmeyi bir sorumluluk olarak gördüğünü söyledi. Basın mensuplarına açıklamalar yapan Behçekapılı, Dahil'in durumunun gayet iyi olduğunu belirterek, "Dahil, Irak Parlamentosu'nda ağlayarak bir konuşma yapmıştı. O konuşmadan sonra kendisine nasıl ulaşabilirim diye düşünürken bu kazayı geçirdi. Bu etkilendiğim bir olay oldu. Bizler milletvekili olarak en önemli sorumluluğumuz Ortadoğu halkları için, Türkiye için, dünya halkları için, insanlık için terör nereden gelirse gelsin, adı ne olursa olsun karşı durmamız gerekiyor. Barış içinde kardeşlik hukukunu gerçekleştirmek için çalışmamız gerekiyor. Bu dileklerimi kendisine ilettim." dedi.

Ezidilerin Irak'taki durumları ile ilgili bir soruyu da cevaplayan Bahçekapılı, Irakt'ta Zaho'da Ezidiler için bir kamp kurulduğunu belirterek gıda ve ihtiyaç yardımlarının kendilerine ulaştırıldığını kaydetti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.