Bahçe ve bostanda ilk mahsül alındı

Bahçe ve bostanda ilk mahsül alındı

Bahçe ve bostanlarda yetiştirilen sebzelerden ilk mahsül alındı. Bahçe ve bostanlar, Nisan ayında ekilmişti. Her yıl olduğu gibi bu yıl da en çok salatalık, domates, marul, biber ve maydanoz ekildi.

Kırsalda yaşayanlar daha çok bostanda, şehirde yaşayanlar da kendi bahçesinde ektiği sebzeler sayesinde ihtiyacını karşılıyor. Bazı yetiştiriciler ihtiyaç fazlası ürünleri ise pazarlarda satıyor. 

Yağışlardaki artış ise mahsülü olumlu etkiledi. Sağanak yağışlarla birlikte yer yer görülen dolu ve sel hadisesi de bazı yetiştiricileri üzdü. Bostanda bahar aylarında ektikleri sebzelerden ilk mahsülü aldıklarını belirten yetiştirici Mehmet Taşkın, her yıl bostana sebze ektiklerini, bu sayede pazara ihtiyaç duymadıklarını belirtti. Taşkın, "Dün ilk mahsül salatalığı yedik. Yağmurlardan sonra etkisini gösteren güneşle birlikte sebzeler hızla olgunlaşmaya başladı. Taze sebze yemeye alıştık. Yıllardır kendi ihtiyacımızı bu bostandan karşılıyoruz. İhtiyaç fazlasını ise komşulara dağıtıyoruz. Daha çok salatalık, domates, marul, biber ve maydanoz ektik. Bu yıl yağmur çok fazlaydı. Sulamaya ihtiyaç kalmadı. Yağmur hiç eksik olmadı. Sebze yetiştiriciliğinde uzman olmasak da uzun süredir ekim yaptığımız için iyi bir deneyim elde ettik. Tohumları da seçiyoruz. İyi tohum atmak istiyor. Bahçesi olan sebzesini kendi yetiştirsin" diye konuştu.

KERİM ATICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.