Baharın ilk fidanı ormana dönüşecek

Baharın ilk fidanı ormana dönüşecek

Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan anısına oluşturulacak olan hatıra ormanı için ilk fidanlar toprakla buluşturuldu

Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı anma etkinlikleri kapsamında dün Seydişehir yolu üzerinde oluşturulan Erbakan Hatıra Ormanı alanına ağaç dikildi. Programa Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Şen, ilçe başkanları, parti yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Erbakan Hatıra Ormanı’na yaklaşık bin ağaç dikildi. Her yıl düzenli olarak ağaç dikileceği ve Erbakan Hoca’nın anısının burada yaşatılacağı ifade edildi.

Ağaç dikme töreninde konuşan Saadet Partisi Konya İl Başkanı Mehmet Şen, bu güzel bahar ayının ilk günlerinde Milli Görüş ve Erbakan Haftası etkinlikleri kapsamında önemli ve güzel bir etkinliğe imza atacaklarını söyledi. Mehmet Şen, “Bu hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenlendik. Bugün de Seydişehir yolu üzerinde rahmetli Erbakan Hocamızın hatırasını yaşatmak için bu hatıra ormanında bulunuyoruz. Toplamda 1,5 milyon dekar alanda ağaç dikim çalışması yapacağız. Biz bir taraftan siyasi çalışmalarımızı yaparken bir taraftan da dünyamızın güzelleştirilmesi, tabiatımızın korunması, şehrimizin gelişmesi için elimizden gelen gayretleri gösteriyoruz. Hz. Peygamber ‘Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikin’ diyor. Bu bizim temel prensibimiz. Erbakan Hatıra Ormanı’nı Konya’nın bir mesire alanı olarak düşünüyoruz. Burada bir derin kuyu çalışması yaparak ağaçların sulanmasını sağlayacağız. Konya’mızın güzel insanları için güzel bir mekan oluşturulmuş olacak inşallah. Biz Milli Görüş belediyeciliği yaparken Aslım çöplüğünün bulunduğu alanda ormanlık alan için çalışma başlatmıştık. O zaman bizi eleştirmişlerdi burada ağaç mı yetişir diye. Şimdi 3 milyon metrekarelik bu alanda ağaçlar büyüdü, yeşerdi. İnşallah bir 10 yıl sonra burası da Konya’nın yeni piknik alanlarından birisi olacaktır” dedi. Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı’ya da alanı tahsis ettiği ve ağaçları temin ettiği için teşekkür eden Şen, “Ayrıca bundan sonra yapacağımız çalışmalarda fidan temini ve dikilecek yerlerin kazılması huzurunda bize yardımcı olan Meram Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü çalışanlarına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Biz, çevremize, insanımıza kim hizmet ederse etsin, onlara minnettarız. Bu nedenle bize destek veren, bu çalışmalarımızda emek harcayan herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından fidanlar toprakla buluşturuldu.

RASİM ATALAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.