Bağışıklık sistemini güçlendirmek için beslenme önerileri

Bağışıklık sistemini güçlendirmek için beslenme önerileri

Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akman, vücudun doğal savunma sisteminini insanı hastalıklardan en iyi koruyan sistem olduğunu belirtti

Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akman, vücudun doğal savunma sisteminini insanı hastalıklardan en iyi koruyan sistem olduğunu belirtti.
     Akman, vücudun doğal savunma sisteminin korunması için kesinlikle sağlıklı beslenilmesi gerektiğini, haftada en az 3 kez 30-45 dakikalık yürüyüşler yapılması gerektiğini söyledi.
     Bağışıklık sistemini güçlendirmek için beslenme önerilerinde bulunan Akman, şunları kaydetti:
     ''Günde en az beş porsiyon sebze ve meyve tüketilmelidir. Vücutta mikrop ve virüslere karşı savaşma özelliği yüksek aktif maddeler içeren ıspanak, karnabahar, lahana, brokoli, Brüksel lahanası, havuç, domates, biber ve turunçgilleri bol miktarda tüketmeliyiz. Vücudun yapı taşı olması bakımından protein kaynakları ve günlük alınan protein miktarı da önemlidir. Bundan dolayı diğer bir sağlık sorunundan dolayı yasaklama veya sınırlandırma yoksa yumurta, kırmızı et, tavuk, balık, peynir, süt ve yoğurt tüketimimizi arttırmalıyız.''
     Akman, yoğun katkı maddesi içeren hazır besinlerin çok çok tüketilmemesi gerektiğini, sarımsak, soğan gibi antibiyotik özelliği olan ürünlerin tüketiminin de büyük önem taşıdığını vurguladı. 
AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.