Babaoğlundan Davutoğluna ziyaret

Babaoğlundan Davutoğluna ziyaret

Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu'nu Dışişleri konutunda kabul etti

Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu'nu Dışişleri konutunda kabul etti.
Davutoğlu, ziyarette KOP Bölge Kalkınma İdaresi'nin kuruluş ve örgütlenme sürecindeki gelişmeler hakkında İdare Başkanı Babaoğlu'ndan bilgi aldı.
KOP Bölge Kalkınma İdaresi'ne büyük önem verdiklerini anlatan Bakan Davutoğlu, bölge kalkınmasında öncü olma hedefiyle faaliyetlerine başlayan İdare'nin su ve toprak kaynaklarının etkin şekilde yönetilebilmesi amacıyla altyapının geliştirilmesi ve iyileştirilmesi çalışmaları başta olmak üzere bölgenin gelişmesine yönelik kırsal ve kentsel diğer alanlarda yürüteceği faaliyetleri yakından takip ettiğini, bölgeye önemli hizmetler vereceğine inandığını vurguladı.
Kalkınmanın yerelden planlanarak başlatılması yaklaşımı doğrultusunda bir merkez teşkilatın Konya'da kurulmasının özel durumuna vurgu yapan Bakan Davutoğlu, ''Sayın Başbakanımızın büyük önem verdiği KOP, DAP, DOKAP ve GAP Bölge Kalkınma İdareleri, bölge içi ve bölgelerarası gelişmişlik farklarını azaltmak yolunda önemli görevler üstleneceği yönündeki inanç ve beklentimiz var. Bu amaçla ilgili merkezi ve yerel kurum kuruluşların KOP İdaresi ile işbirliği içinde bölge kalkınmasına yönelik çalışmalara ivedilikle odaklanması gerekir'' ifadelerine yer verdi.
AA
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.