Babanın zor kararı

Babanın zor kararı

Akşehir ilçesi Tepeköyde çobanlık yaparak geçimini sağlayan baba trafik kazasında ağır yaralanan ve beyin ölümü gerçekleşen oğlunun tüm organlarını bağışladı

BAŞKALARINA UMUT OLSUN
Akşehir İlçesi Ortaköy yakınlarında meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan 25 yaşındaki Bekir Harmankaya’nın beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından ailesi tüm organlarını bağışlama kararı aldı. Akşehir’e bağlı Tepeköy’de çobanlık yapan 1 çocuk babası Bekir Harmankaya’nın aynı köyde çobanlık yapan babası Veysel Harmankaya oğlunun organlarını bağışlamak için hiç tereddüt etmediğini ifade ederken, “Benim oğlum hayatını kaybetti. En azından başka hastalara umut olsun istedik” dedi. Akşehir İlçesindeki ilk müdahalesinin ardından Konya Numune Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesine kaldırılan Bekir Harmankaya’nın önceki gün beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından doktorları aile ile görüşerek oğullarının organlarının bağışlanmasını istedi.
Doktorların teklifini hiç tereddüt etmeden kabul eden acılı baba Veysel Harmankaya, “Televizyonlardan hep organ nakliyle ilgili haberleri görüyordum. Bir gün başımıza geleceğini hiç düşünmemiştim. Hocalarımız organ nakli konusunda benden izin isteyince hiç tereddüt etmeden olumlu yanıt verdim. Ben ve ölen oğlum, Akşehir’in Tepeköyü’nde çobanlık yaparak geçimimizi sağlıyorduk. Belki paramızla insanlara faydalı olamıyoruz ancak verdiğimiz kararlarla onları mutlu edebiliriz. Bizim elimizden de ancak bu geliyor. Bizlerde organ bağışı ile bir fayda sağlamak istedik” dedi.
Oğlunun organlarının bağışlanması için eşi Hatice ve gelini Ayşe’nin de olurunu aldıklarının söyleyen baba Veysel Harmankaya, “Oğlum üç gün önce arkadaşı Ramazan Köse ile birlikte motosiklete binerek gezmeye gitmişlerdi. Arkadaşının kullandığı motosikletin arkasında oturuyormuş. Ana yolda bir başka araç motora arkadan çarpıyor. Oğlum kazadan üç gün sonra hayatını kaybetti. Arkadaşı ise ağır yaralı olarak Tıp Fakültesine kaldırıldı. İnşallah o bari kurtulur. Biz oğlumuzun acısını yüreğimize gömdük. Şimdi bize düşen 3 yıllık eşi Ayşe ile 2 yaşındaki kızı Beyza’ya sahip çıkmak. Allah’ım bu acıyı kimseye vermesin. İki oğlum vardı sadece. Diğer oğlumda askerden yeni gelmişti. Kalan oğlum, gelinim ve torunum ile teselli bulacağız. Organları ile inşallah hayat bulan hastalar bizlere ve oğluma dua ederlerse o bize yeter” dedi.
Acılı babanın Numune Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Melih Azap ile birlikte  Acil servis önünde basına açıklama yaptığı sırada o anda Numune Hastanesi’nde 5 yıldır  diyalize giren 17 yaşındaki Ali Taş, kendisinde 5 yıldır böbrek beklediğini söyleyerek baba Veysel Harmankaya’yı oğlunun organlarını bağışlamasından dolayı kutladı. Ali Taş, “Böbreklerimin ikisi de çalışmıyor. Her organ bağış duyurusunda acaba bize sıra gelecek mi diye bekliyoruz. Kim bilir belki Veysel amcanın oğlunun böbreğinin birisi de bana uyar. Ama önemli olan bağış yapılması idi. Ben olmasam da bir başka hastanın yüzü gülecek ya. İnşallah sıra bir gün bize de gelir” diye konuştu. Dr. Melih Azap ise babanın verdiği karardan mutluluk duyduğunu ifade ederek, 25 yaşındaki Bekir Harmankaya’nın kalbi, iki böbreği, karaciğeri ve pankraslarının operasyonla alınarak nakil yapılacak oylan hastanelere sevk edileceğini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.