Babacan: Bu Arkadaşlar Demokrasi Mi Diyorlar, Vahşeti Mi Destekliyorlar?

Babacan: Bu Arkadaşlar Demokrasi Mi Diyorlar, Vahşeti Mi Destekliyorlar?

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Barışçıl ve demokratik yollarla TBMM’nin içinde bir yandan Meclise demokrasi şapkasını takan fakat Meclis dışında terörist örgütle kol kola gezen arkadaşlar var. Bu arkadaşların net bir tercih yapması...

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Barışçıl ve demokratik yollarla TBMM’nin içinde bir yandan Meclise demokrasi şapkasını takan fakat Meclis dışında terörist örgütle kol kola gezen arkadaşlar var. Bu arkadaşların net bir tercih yapması lazım, demokrasi mi diyorlar, barışçıl yollardan hak ve özgürlük ifade arayışında mı olmak istiyorlar? Ya da şiddeti vahşeti mi destekliyorlar? Net bir tercih yapmaları lazım." dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, AK Parti İl Başkanlığı tarafından Balçova Termal Otel'de düzenlenen 50. İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Konuşmalardan önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seslendirdiği bir şiir salondakilere dinletildi. Burada partililere seslenen Babacan, Türkiye’nin zor bir coğrafyada bulunduğunu belirterek, "Kuzeyimizde Ukrayna ile Rusya arasında çok ciddi problemler var, çatışma var. Güneyimizde Suriye’de bir iç savaş var. Irak’ta çok ciddi sorunlar var her gün insanlar ölüyor. Türkiye’nin iç huzurunu, iç barışını bozmaya çalışanlar var. Fitne, fesat peşinde olanlar var. Bunlara karşı uyanık olacağız." dedi.

Türkiye’yi karıştırmak isteyenler bulunduğunun altını çizen Babacan, Kobani olaylarına değinerek şunları söyledi: "Kobani isimli hemen komşu bir Suriye şehrindeki olayları bahane ederek içimizi karıştırmaya çalıştılar. Bütün bu süreçte geçen yıl Türkiye yüzde 4.1’lik bir ekonomik büyümeyi elde etti. Bu yıl da inşallah yüzde 3.3’lük bir büyümeyi ön görüyoruz." dedi.

Çözüm sürecine dikkat çeken Ali Babacan, "Çözüm süreci nedir diye sorduğunuzda hemen iki cümleyle cevabı çok basit. Çözüm süreci dediğimiz, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin temel hak ve özgürlüklerden yararlanması ve demokratik sistem içinde barışçıl yollardan kendini ifade etmesi. Bakıyoruz maalesef barışçıl ve demokratik yollarla TBMM’nin içinde bir yandan meclise demokrasi şapkasını takan fakat meclis dışında terörist örgütle kol kola gezen arkadaşlar var. Bu arkadaşların net bir tercih yapması lazım. Demokrasi mi diyorlar, barışçıl yollardan hak ve özgürlük ifade arayışında mı olmak istiyorlar, yada şiddeti, vahşetimi destekliyorlar. Net bir tercih yapmaları lazım." diye konuştu.

Babacan, dün teröristler tarafından 3 askerimizin şehit edildiğini belirterek, "Bakın daha dün 3 askerimiz hayatını kaybetti. Kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum, ailelerine başsağlığı diliyorum. Bunlar nedir biliyormusunuz, işte Türkiye’nin bu iç huzuruna ve Türkiye’nin güven ortamına yapılmış suikasttır." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.