Azadi İnisiyatifi Hareket Olma Kararı Aldı

Azadi İnisiyatifi Hareket Olma Kararı Aldı

Diyarbakır’da, 10 Haziran 2012 tarihinde oluşumunu ilan eden Azadi İnisiyatifi, hareket olma kararı aldı. Diyarbakır’da, hafta sonu yapılan 1. Olağan Genel Kongre’de bu kararın alındığı açıklandı. Azadi Hareketi’nden yapılan açıklamada,...

Diyarbakır’da, 10 Haziran 2012 tarihinde oluşumunu ilan eden Azadi İnisiyatifi, hareket olma kararı aldı. Diyarbakır’da, hafta sonu yapılan 1. Olağan Genel Kongre’de bu kararın alındığı açıklandı.

Azadi Hareketi’nden yapılan açıklamada, "Şahısların çabaları ve inisiyatifi ile gönüllülük esasına göre yürütülen inisiyatif hukukunun, Kürdistan ve İslam dünyasındaki aktüel siyasi gelişmelerin dayattığı çalışma ve örgütlenme ihtiyacını karşılayamadığı gerçeğine binaen, Azadi Hareketi olarak yolumuza devam etme kararı, kongre iradesi tarafından oy birliğiyle kararlaştırıldı. Kongremizde Azadi Hareketi'nin Ehmedê Xanî'nin millet ve devlet mefkuresini, Seîdê Kurdî'nin ümmet anlayışını, Şehid Şeyh Seîd'in İslami ve Kürdistani duruşunu, Seyyid Rıza ve onun şahsında Kürdistan halkının mağduriyetini ve inkâr ve soykırımı nazara alarak yoluna devam etmesi tavsiyesi üzerine bu hususlar programa dercedilmiştir. Keza, yüzyıllardır Kürdistan halkının örgütlü veya örgütsüz olarak verdiği hak, adalet ve hürriyet mücadelesinin esas alınması, tüm Kürdistani hareket, parti ve oluşumlarla milli bir ruh ile dayanışma ve ittifaklar geliştirilmesi, Kürdistan topraklarının vatan bilinci ile savunulması, Kürdistan'daki tüm dini, etnik, mezhebi ve diğer aidiyetlere ilişkin hukukun üstünlüğü, İslami ve insani bakış ile eşitlik, kardeşlik, barış ve dayanışma ortak paydasında buluşulması da ısrarla dile getirilmiştir. Gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra en kısa zamanda Azadi Hareketi'nin konsept metni ve hareketin temsil organları kamuoyu ile paylaşılacaktır.” denildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.