Ayşen Gruda: Ha cami kapatmışsın ha tiyatro

Ayşen Gruda: Ha cami kapatmışsın ha tiyatro

Ünlü sanatçı Ayşen Gruda yine oldukça tartışılacak bir çıkış yaptı. Ayşen Gruda “Ha cami kapatmışsın, ha tiyatro” diyerek ikisinin de kutsal olduğunu ifade etti.

Geçtiğimiz aylarda yaptığı “İzin verin dağa çıkıp PKK’yı inmeleri için ikna edeyim” açıklamasıyla konuşulan ünlü oyuncu Ayşen Gruda yine tartışılacak bir çıkış yaptı. Ayşen Gruda şimdiye kadar gelen hükümetlerin sanata bakışını eleştirerek tiyatroların kapatılmasını sert sözlerle eleştirdi.

Bir televizyon programına katılan Ayşen Gruda, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Şehir tiyatroları tartışmasına da değinen Ayşen Gruda, "Tiyatro hiç kapatılır mı? Ha tiyatro kapatmışsın ha cami" açıklamasında bulundu.

"HA CAMİ KAPATMIŞSIN, HA TİYATRO"

Ayşen Gruda şöyle devam etti;

"Cami nasıl bir mabedse, tiyatro da aynı şekilde mabeddir. Yani kutsaldır. O yüzden camiyi kapatmakla tiyatroyu kapatmak arasında bir fark yok. Camide insanlar vaaz yoluyla Tanrı'nın öğretilerini öğrenir ve ibadet yapar, tiyatroda da hayatla ilgili birçok şey öğrenir. İkisini de kapatmak kutsala saldırıdır"

Çözüm süreci ile iligli geçtiğimiz aylarda değerlendirmelerde bulunan Ayşen Gruda, “Eğer ki bu konuda katkım olacak ise mağaralara kadar gitmeye razıyım. PKK mağaralarına giderim. Çünkü onlar bana bir şey yapmazlar. Onlar da benim filmlerimle büyüdüler. Ben de endişeliyim ki o filmlerin neresinde yanlış yaptığımı düşünüyorum. Bana bir şey yapmazlar. Bu devlet bana bir görev verirse ben korkmadan ama hiç korkmadan mağaralara gidip o insanları ikna ederim. Masal anlatsam bile beni dinlerler” ifadelerini kullanmıştı. Ayşen Gruda’nın bu sözleri büyük tartışma yaratmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.