Aymanas Evleri’nin temeli dualarla atıldı

Aymanas Evleri’nin temeli dualarla atıldı

Temel atma töreninde konuşan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “ Bu projede geleneksel kooperatif anlayışının dışına çıkarak, yüksek kalitede yaşam alanlarını vatandaşımıza sunmuş olacağız” dedi

Meram Belediyesi öncülüğünde Küçük Aymanas Mahallesi’nde hayata geçirilecek olan Aymanas Evleri’nin temeli atıldı. Temel atma programına Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Çözüm odaklı çalışmalar ile hizmet verdiklerini dile getiren Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Meramın pek çok kronikleşmiş sorunu vardı. Sorunları tespit ederek çözüm odaklı çalışmalar ortaya koyduk. Meram Konya’nın göz bebeği. İçerisinde birçok doğal sit alanı ve plansız yerleşimler barındırıyor. Aymanas Mahallesi de pek çok mahallemiz gibi kentsel dönüşüm ve imar revizyonu anlamında taleplerini iletmişti. 4.5 yıllık görev süremiz sonunda mahallelerimizde vermiş olduğumuz sözleri yerine getirdik. İmar talebiyle alakalı vermiş olduğumuz sözleri yerine getirdik. İmar planları yapıldı” şeklinde konuştu.

MERAM'IN GELECEĞİNE BÜYÜK YATIRIM YAPTIK

Göreve geldikleri günden bu yana daha iyi bir Meram için çalıştıklarını belirten Başkan Toru, “4 yıllık zaman dilimine, planlama ve altyapı çalışmalarımızla birlikte 10 yıllık çalışmayı sığdırdık. Yerel yönetimler içerisinde, bu kadar kısa sürede milyon metrekarelerle ifade edilen imar planı ve uygulaması, kentsel dönüşüm, asfaltlama, altyapı, ruhsatlandırma çalışmalarını yapmanın mutluluğunu yaşarken belediye yönetimimizin proaktif bakış açısıyla Meram’ın geleceğine büyük yatırımlar yaptığını gururla ifade ediyoruz. Tüm çalışmalarımızla daha yaşanabilir bir Meram’ı şekillendirmiş olacağız” sözlerini kullandı.

he5b0013-(1)_880x440.jpg

VATANDAŞ UYGUN FİYATA KONUT SAHİBİ OLACAK

Kentsel dönüşüm çalışmalarının ilk etaplarını tamamladıklarını ifade eden Başkan Fatma Toru, “2 yıl önce bir milyon 410 bin metrekarelik alanda, on binin üzerinde hak sahibini kapsayan kentsel dönüşüm çalışmalarımızın ilk etaplarını tamamladık ve halkımızın istifadesine sunuyoruz. Temelini attığımız Aymanas Evleri projemiz, Konya’nın parlayan yıldızı Meram’daki dönüşüm alanlarımızda, sosyal devlet olmanın gereği olarak halkımızın uygun fiyat ve taksitlerle konut sahibi olmalarına katkı sağlayacaktır. Hemşehrilerimiz, klasik kooperatif anlayışının da ötesinde gerçekleştirdiğimiz finansman ve yapı modeliyle şehrin merkezinde Meram markasıyla kısa sürede konut sahibi olacaklar. Bu projede geleneksel kooperatif anlayışının dışına çıkarak, yüksek kalitede yaşam alanlarını vatandaşımıza sunmuş olacağız” ifadelerini kullandı.

PROJELERİMİZDE HALKIN İYİLİĞİNİ GÖZETTİK

Başkan Fatma Toru, projenin klasik kooperatif anlayışının dışında bir çalışmayla halka arz edildiğine dikkat çekerek şunları söyledi: “Ulusal ve yerel kalkınmanın anahtarı olacak bu projeyle birlikte şehir merkezinde kaliteli ve nitelikli konut sayısına da katkı sağlamış olacağız. Önümüzdeki bir kaç ay içerisinde diğer dönüşüm alanlarımızdaki projelerimizi de, halkımızın ev sahibi olabilmesi adına farklı finansman yöntemlerimiz ile halkımıza arz edeceğiz. Bu proje son değil daha nice projeleri halkımıza arz edeceğiz. Daha iyi bir Meram için talepler ve ihtiyaçlar doğrultusunda çok sayıda proje ürettik. Projelerimizde daima halkın iyiliğini düşündük.”

SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZİ DE YAPILACAK

Birçok ihtiyaca cevap verecek bir projeye imza attıklarını kaydeden Toru: “Proje kapsamında sadece Aymanas Evlerinin temelini atmıyoruz. Aynı zamanda burada eş zamanlı olarak caminin de temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Projemizin hemen yanında okul alanımızda mevcut. Bu okul 2019 yılı Milli Eğitim Bakanlığı programına alınmış durumda. Önümüzdeki yıl bu okulumuzun da inşaatı başlayacak. Konutlarımızın ihtiyaç duyduğu ticaret alanları da proje içerisinde bulunuyor” diye konuştu. Bölgedeki vatandaşın ihtiyaçlarına cevap verecek bir projenin daha olduğunu söyleyen Başkan Toru, konuşmalarını şu şekilde sürdürdü: “Sağlıklı Yaşam Merkezimizin de ihalesini yaparak temelini atacağız. Sağlıklı Yaşam Merkezimizi adeta mini bir hastahane şeklinde olacak. Sağlıklı Yaşam Merkezimizin içerisinde Aile Sağlığı Merkezi, KETEM birimi, Ağız ve Diş Sağlığı Ünitesi, Acil Servis Ünitesi, Röntgen ve görüntüleme merkezleri, ergen psikolojisine yönelik birimler, fitness alanları, spor sahaları ve daha birçok birimi barındıracak. Bu proje sayesinde vatandaşlarımız hastahanelere gitmek zorunda kalmadan burada tedavi olabilecek.”

dji_0003_880x440.jpg

MERAM DÖNÜŞÜMDE BÜYÜK YOL KATETTİ

AK Parti İl Başkanı Hasan Angı ise şu şekilde konuştu: “Konya her şeyin en güzeline layık. Ülke olarak emin adımlarla yürüyoruz. İhtiyaçlar doğrultusunda büyük çalışmalara imza atıyoruz. Bu doğrultuda çalışan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular projenin önemine dikkat çekerken, “Belediye başkanımızın göreve gelmesinden bu yana imar ve uygulama noktasında Meram büyük bir mesafe kat etti. Özellikle 2 yıldır yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarının bir meyvesi olarak görüyorum bu projeyi. Başkanımızın yaptığı imar ve uygulama çalışmaları ile tecrübesini kullanarak Meram’a çok büyük katkı sağladığına inanıyorum” şeklinde görüş belirtti.

VATANDAŞ YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Başvuruda bulunan hak sahiplerinin kura ile belirlendiği Aymanas Evleri projesine vatandaş yoğun ilgi gösterdi. Projeye 1710 üye başvuruda bulundu. 29 bin 700 metrekarelik arsa üzerinde yapımı gerçekleştirilecek olan Aymanas Evleri, toplam 448 daireden oluşuyor. Ticari alanların da yer alacağı kooperatifte, 160 metrekare olan 3+1 daire için 188 adet üyelik alınacakken 135 metrekare olan 2+1 daire için ise 46 adet üyelik alınacak. Yine 3+1 daire için peşinat 45.000 TL, Aidat 3000 TL, 2+1 dairede ise peşinat 36.000 TL, Aidat 2.400 TL. Konuşmaların ardından yapılan dualarla projenin temeli atıldı.

SALİH ACIBADEM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.