Aykut Çınar: Tusak'ın Kapatılması Yasa Tasarısı Doğru Yöntem Değil

Aykut Çınar: Tusak'ın Kapatılması Yasa Tasarısı Doğru Yöntem Değil

Ankara Devlet Opera ve Balesi Sanat Yönetmeni Aykut Çınar, Türkiye Sanat Kurumu’nun (TUSAK) kapatılmasını öngören yasa tasarısıyla ilgili "Bu yasa tasarısı taslağının doğru bir yöntem olmadığını düşünüyorum." dedi.Opera ve bale...

Ankara Devlet Opera ve Balesi Sanat Yönetmeni Aykut Çınar, Türkiye Sanat Kurumu’nun (TUSAK) kapatılmasını öngören yasa tasarısıyla ilgili "Bu yasa tasarısı taslağının doğru bir yöntem olmadığını düşünüyorum." dedi.

Opera ve bale binasında, 2013-2014 sanat sezonu değerlendirmesi yapan Aykut Çınar, ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Çınar, TUSAK’ın kapatılmasını öngören yasa tasarı taslağının yasalaşma sürecinin Türkiye’de opera ve bale sanatları ile ilgili çok karanlık bir tablo çıkaracağı endişesini taşıdıklarını belirtti. Çınar, şöyle dedi:

"Bizim kurumlarımızın yaşamsal ve geleceğe yönelik bazı sorunları vardır ve bu kurumların gelecek yüzyıllara devredilmesi için sorunların çözülmesini biz de talep ediyoruz ama çözüm noktasında bu yasa tasarısı taslağının doğru bir yöntem olmadığını düşünüyorum.’’ görüşünü belirtti. Eğer bizim gibi bu sanat dallarıyla tanışması bu yüzyılın başına denk gelen ülkelerde sanat bir meslek dalı olarak kendini göstermezse konservatuvarlar da kapanır. Aynı zamanda konservatuvarda öğretim görevlisiyim. Bu sene başvuru olacak mı diye endişeliyiz. Çünkü ortamda konuşulan kötü senaryolar tüm yetenekli çocukların ailesini etkiliyor. Şu anda bile taslak halinde olan yasa tasarısı bize bir kısım kötü etkisi olduğunu söylemek zorundayım." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.