Aygün: Fişlemelerle İlgili Suç Duyurusunda Bulunmayacağım

Aygün: Fişlemelerle İlgili Suç Duyurusunda Bulunmayacağım

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, CHP'li vekillerin fişlendiği yönündeki haberlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, CHP'li vekillerin fişlendiği yönündeki haberlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Fişlemelerle ilgili kendisinin suç duyurusunda bulunmayacağını belirten Aygün, “Partimizden bir genel başkan yardımcısı suç duyurusunda bulunacak. Suç duyurusunda bulunmanın hiçbir anlamı yok. Türkiye’de meşru bir yargı ve devlet bulunmadığı için. Boşuna kağıt israfına yol açmayalım.” diye konuştu.

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde basın toplantısı düzenledi. Aygün toplantıyı, hapishanede kalan tutuklu Kemal Avcı’nın annesi Yeter ve babası Mehmet Avcı ile birlikte düzenledi. Kanser hastalığı nedeniyle Edirne Devlet Hastanesi’nde tedavi gören Kemal Avcı’yı pazartesi günü ziyaret ettiğini belirten Avcı, “Kemal'in mayısta mide kanserinin en ağır türüne yakalandığı teşhisi ile tedavisine başlandı. 5 Temmuz’da da midesinin dörtte üçü alındı o tarihten bu yana da mama ve yumuşak sebze ve meyveyle beslenen politik tutuklu.” şeklinde konuştu. Son 10 yılda cezaevlerinde 2 bin kişinin öldüğünü belirten Aygün, “Kemal’in tıbbi tedavi alabilmesi için biran önce adli makamların adım atması ve serbest bırakılması hastane ve aile ortamında tedavisinin sürdürülmesini istiyoruz.” dedi. Anne Yeter Avcı ise oğlunun tahliye edilerek biran önce sağlığına kavuşmasını istedi.

Aygün konuşmaların ardından basın mensuplarının CHP'li vekillerin fişlendiği yönündeki haberlerle ilgili sorusuna şu cevabı verdi: “Partimizden bir genel başkan yardımcısı suç duyurusunda bulunacak. Suç duyurusunda bulunmanın hiçbir anlamı yok. Türkiye’de meşru bir yargı ve devlet bulunmadığı için. Boşuna kağıt israfına yol açmayalım.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.