Aydoğdu esnafı bekleyişte

Aydoğdu esnafı bekleyişte

Yapımı sonrası büyük tartışmalara neden olan Aydoğdu hemzemin geçidine yapılan altgeçit bölge esnafını kara kara düşündürüyor. Altgeçidin tren garı bölgesindeki var olan trafik yoğunluğunu daha da artıracağı düşünülüyor.

Bölge trafiğinin hemzemin geçide uygun olmaması ve Yüksek Hızlı Tren altyapı çalışmaları kapsamında yapımı tamamlanma aşamasına gelen Aydoğdu Altgeçidinin projesi ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Yapılan düzenleme kamuoyunda beğenilmezken daha önce lastik yakıp protesto gösterisinde bulunan bölge esnafı zararın neresinden dönülürse kârdır düşüncesiyle yeni adımlar bekliyor. Vatandaşlar kavşağa yapılabilecek en kötü altgeçit projesinin uygulandığını iddia ederek, “Altgeçit yapılmadan önce Hatıp-Lalebahçe yolundan gelen araçlar Aydoğdu, Öğretmenevleri ve Tren Garı istikametine ayrılıyordu. Yani trafik yoğunluğu üçe bölünüyordu. Şimdi bir altgeçit yaptılar, tüm trafik Gar istikametine doğru gidiyor. Hem buradaki esnaf perişan oldu, hem de trafiği felç ettiler. Hiç mi ileri görüşlülük yok. Bunu kim nasıl planladı sormak lazım” şeklinde konuştu.

ESNAF KARA KARA DÜŞÜNÜYOR

Bölge esnafı ise kara kara düşünmeye devam ediyor. Aydoğdu’da berberlik yapan bir esnaf, “Burası perişan oldu. Altgeçit yapıldıktan sonra yapılacak bir şey olmadığı için sadece bekliyoruz. Altgeçit gar tarafındaki çıkışına göbek yapılacak diye bir söylenti var. Göbek yapılırsa az da olsa trafik Aydoğdu bölgesine gelebilir. Zararın neresinden dönülürse kardır” şeklinde konuştu. Bir diğer esnaf ise altgeçitin yapımının gerekli olduğu fakat yanlış uygulama nedeniyle zararlı bir yatırım olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Keşke bu iş yapılırken işi bilenlere bir sorulsaydı. Hocafakıh yolundaki gibi altgeçitte bir sapak olabilirdi. Plansız programsız bir iş yapıldı. Şimdi trafik de kötü bir hale geldi, hem de biz esnaflar olarak perişan olduk. Yapılacak düzenlemelerle bir nebze rahatlamayı ümit ediyoruz.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum