Ayçiçek yağına dev zam! Bu tarihte fiyat uçacak

Ayçiçek yağına dev zam! Bu tarihte fiyat uçacak

Türkiye'de ve dünyadaki gelişmelere bağlı olarak birçok ürüne zam geliyor. Son olarak ayçiçek yağına zam geleceği öğrenildi. Söz konusu zammın yansıyacağı tarih açıklandı.

Türkiye genelinde vatandaşın en çok dert yandığı konuların başında gıda ürünlerine gelen zamlar var. Artan girdi maliyetlerini bahane eden tüccarlar birçok ürüne defalarca zam yaptı. Bir zamanlar gündemden düşmeyen ayçıiçek yağına zam hadisesi yeniden ortaya çıktı.

market-21.webp

Edinilen bilgiye göre ayçiçek yağına dev zam gündemde. Söz konusu zammın yapılacağı tarih belli oldu. Bu yıl dünya genelinde hava sıcaklıklarının aniden yükselmesi ayçiçek yağının fiyatının artmasına neden oldu. Küresel ayçiçek yağı fiyatları yüzde 20 artışla 870 dolardan 1030 dolara yükseldi.

yag-1.webp

Türkiye'deki sektör temsilcilerine göre ayçiçek yağına önümüzdeki günlerde yüzde 10 zam bekleniyor. Güncel olarak marka farklılıklarına göre ayçiçek yağının 5 litresi 195-280 lira aralığında satılıyor.

yag-2.jpg

Kadooğlu Yağ Sanayi İthalat Müdürü Muzaffer Yıldırım, "Ayçiçek yağı fiyatları, şu anda normalde olması gerekenin çok altında. Maliyetin altında fiyatlarla raflarda bulunuyor ve imalatçı firmalar çok büyük bir sıkıntı yaşıyor. 5 litrelik tenekenin fiyatının olması gereken maksimum seviye 250 lira" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum