Ayçiçek yağı fiyatlarına indirim geldi

Ayçiçek yağı fiyatlarına indirim geldi

Marketlerin online mağazaları üzerinden en çok araştırılan ürünlerin başında ayçiçek yağı geliyor. Öne çıkmak isteyen firmalar ise farklı indirimler ile müşterilerin karşısına çıkıyor.

Dolar kurunun doğrudan vurduğu sektörlerin başında temel gıda ürünleri geliyor. Un, süt, yağ, şeker gibi çok temel ürünlerde üst üste gelen zamlar vatandaşların ekonomilerine darbe indirirken marketlerde bu dönemlerde zamların yanında indirimler uygulamaya başladılar. 

Özellikle indirim uygulanan ürünlerin başında ise ayçiçek yağları geliyor. Ayçiçek yağı fiyatlarının çok yükseldiği Aralık sonunda marketler 5 LT ve 4 LT ürünlere cüzi indirimler sağlıyorlar. Ancak 18 LT'de yapılan indirimler oldukça dikkat çekici oluyor. 

Ayçiçek yağı fiyatları birkaç ay öncesine kadar 5 LT için 70 TL bandında bulunurken şimdi 120 TL ile 140 TL seviyelerine kadar çıktı. Yılbaşından beri aynı maaşla geçinmek zorunda olan asgari ücretliler başta olmak üzere aileler ise bu dönemde yaşanan fiyatlardan çok olumsuz etkilendiler. 

Ayçiçek yağının 18 litresi 452 lira yerine 422 liraya satışa sunuldu. Yani böylece 30 liralık bir indirim söz konusu oldu.

4 litrelik bir markanın ayçiçek yağı ise 79 lira yerine 74 liradan satışa sunuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
35 Yorum