Avukat Reşat Petek'e Suç Duyurusu

Avukat Reşat Petek'e Suç Duyurusu

Operasyon yapılan polisler, kendileri hakkında darbeden yargılanmaları gerektiği şeklinde ifadeler kullanan avukat Reşat Petek hakkında suç duyurusunda bulunarak manevi tazminat davası açtı. Selam terör örgütü ve yolsuzluk soruşturmalarında...

Operasyon yapılan polisler, kendileri hakkında darbeden yargılanmaları gerektiği şeklinde ifadeler kullanan avukat Reşat Petek hakkında suç duyurusunda bulunarak manevi tazminat davası açtı.

Selam terör örgütü ve yolsuzluk soruşturmalarında görev alan polislere yönelik operasyonda tutuklanan polislerin avukatları İstanbul Adalet Sarayı’nda eski başsavcı olan avukat Reşat Petek hakkında şikayetçi oldu. Adliye önünde açıklama yapan avukat Ömer Turanlı, önce 7 bin kişi dinlendi yalanlarıyla algı oluşturularak, kamuoyunun haksız operasyonlara hazır hale getirildiğini söyledi.

Bu algı tutmayınca casusluk algısı oluşturulmaya çalışıldığını ifade eden Turanlı, “Bu da tutmayınca darbeye teşebbüs denmeye başlandı. 22 Temmuz’dan bu yana devam eden hukuksuz süreçte malum medya organları hız kesmeden tezviratlarına devam etmektedir. Biz de bu hukuka aykırılıklarla hukukun önünde sonuna kadar mücadele edeceğiz.” dedi.

Reşat Petek’in bir gazeteye verdiği röportajda gerçeğe aykırı beyanlar bulunduğunu belirten Turanlı, “Kamuoyu Reşak Petek ismini daha çok Balyoz ve Ergenekon operasyonlarını destekleyen açıklamalarıyla duymuştu. Operasyonları gerçekleştiren şu anda tutuklu olan Yurt Atayün, Ömer Köse ve diğerleriydi. O gün bu isimleri anarak yere göğe sığdıramıyordu. 13 Kasım’daki beyanlarıyla da bu isimlere karşı yoğun bir karalama içerisine girdiğini müşahade etti.” diye konuştu.

Tamamı gerçeğe aykırı beyanlarıyla müvekkillerinin kişilik haklarına saldıran Reşat Petek’in hukukçu olarak masumiyet karinesini ayaklar altına aldığını söyleyen Turanlı, “Şunu üzerine basarak ifade ediyorum ki hukuksuz bir şekilde sahur operasyonunda gözaltına alınan müvekkillerime paralel kelimesinin p’si dahi sorulmamıştır. Bu ifade tamamen siyasi olup kaynağı da bellidir.” şeklinde konuştu.

Bazılarının ısrarla polislere karşı paralel yaftasıyla hakaret ettiğini kaydeden Turanlı, “Reşat Petek de bu kervana katılmış ve müvekkillerin kişilik haklarına bir gazete aracılığıyla saldırı gerçekleştirmiştir. Yine tahliye olan bazı müvekkillerin serbest kalmasından duyduğu rahatsızlığı açıkça ifade etmiştir. Müvekkiller aleyhine zorlama yorumlarla yürütülen casusluk soruşturmasının aslında darbe soruşturması olarak yürütülmesi gerektiğini, bu sayede tutuklu kalmalarının mümkün olduğunu ifade etmekten çekinmemiştir.” ifadelerini kullandı.

Petek’in açıklamalarının müvekkillerinin şahsiyetine yöneltilmiş açık bir saldırı olduğunu, ve adil yargılanmanın etkilenmesini amaçladığını kaydeden Turanlı, bu nedenle suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Aynı zamanda şahsiyet haklarına tecavüz anlamına gelmesi sebebiyle de 19 polis adına 5’er bin TL’den 95 bin TL manevi tazminat davası açtıklarını kaydeden Turanlı, “Hem cezai hem hukuki olarak hesap verecektir.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.