Avukat Murat Erdoğan: Belli Bir Liste Var Ve Bunlar Tutuklanacak

Avukat Murat Erdoğan: Belli Bir Liste Var Ve Bunlar Tutuklanacak

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarını yürüten emniyet mensuplarından son olarak hakim karşısına çıkarılan 12 kişiden aralarında Yakub Saygılı’nın da bulunduğu 5 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Savunma avukatı Murat Erdoğan,...

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarını yürüten emniyet mensuplarından son olarak hakim karşısına çıkarılan 12 kişiden aralarında Yakub Saygılı’nın da bulunduğu 5 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Savunma avukatı Murat Erdoğan, “Belli bir listemiz var. Arkadaşlar siz ne yaparsanız yapın, bunlar tutuklanacaklar. Hukuki bir gerekçeye de gerek yok. Biz bu arkadaşların tutuklanmasını takdir buyurduk. Hukuk vasıtasıyla da bu arkadaşları tutuklayıp cezaevine göndereceğiz iradesinin tezahürünü bugün apaçık bir şekilde gördük.” dedi.

Çağlayan Adliyesi’nde hakim karşısına çıkarak ifade verdikten sonra tutuklanan Yakup Saygılı, Kazım Aksoy, Arif İbiş, Mustafa Demirhan, Hüseyin Korkmaz cezaevine sevk edildi. 6 kişi adli kontrolle, bir kişi de herhangi bir tedbir alınmaksızın serbest kaldı. Serbest kalan polisler ve ailelerini yanına alarak basın açıklaması yapan savunma avukatı Murat Erdoğan, “Tutuklama gerekçesi yok. Kaçma şüphesi ve delil karartma şüphesi var. Kim kaçacak, tweet atan, her operasyonda gözaltına alınanların yanında olan eski şube müdürü Yakub Saygılı. Kazım Aksoy, Selam-Tevhid dosyasında 2 kez gözaltına alınıp serbest bırakılan, bu operasyonda da gözaltına alınan sabit ikametgah sahibi şube müdür yardımcısı. Mustafa Demirhan, her operasyonda buralarda olan bu arkadaşlar kaçma şüphesi sebebiyle tutuklanma kararı verildi. Arif İbiş de defalarca operasyonlar yapıldığında buralarda oldu. Bu arkadaşlar 2 Mayıs tarihli kararla ihraç edilmiş arkadaşlardır. Şubeden 18 Aralık 2013 tarihinde alınmışlardır. Eğer kaçma şüpheleri olsaydı hazirandan bu yana zaten sivilerdi. Burada durmalarını gerektiren hiçbir gerekçe yoktu. Delil karartma olsaydı zaten bu arkadaşlar Aralık 2013’ten beri şubede görevli değiller. Emniyet personeli bile değiller artık. Hangi delili nasıl karartacaklar. Hüseyin Korkmaz, malumunuz 5-6 kişinin üstüne çullanıp ağzını burnunu kapattığı, nefes almasına bile fırsat verilmeyen, kral çıplak dediği için tutuklandı. Başka hiçbir sebep yok arkadaşlar. Bu arkadaş kaçamaz zaten devlet memuru. Delil karartma şüphesi yok zaten Hakkari’de görevli. İstanbul’daki bir soruşturmaya müdahale etme imkanı yok. Sırf kral çıplak dediği için şimdiki Mali Suçlarla Şube Müdür Hakan Sıralı tarafından darp edilip daha sonrasında da tutuklama kararı verilmiştir.” diye konuştu.

Belli bir listenin varlığından söz eden Erdoğan, şöyle devam etti: “Buradan şunu anlamaktayız. Belli bir listemiz var. Arkadaşlar siz ne yaparsanız yapın, bunlar tutuklanacaklar. Hukuki bir gerekçeye de gerek yok. Biz bu arkadaşların tutuklanmasını takdir buyurduk. Hukuk vasıtasıyla da bu arkadaşları tutuklayıp cezaevine göndereceğiz iradesinin tezahürünü bugün apaçık bir şekilde, daha önceki operasyonlarda olduğu gibi gördük. Beklemediğimiz bir durum değildi. Zaten arkadaşlar da bu konuda müsterih olsunlar. Çok rahatlar. Gönülleri çok rahat. Yaptıkları hiçbir hukuksuz usulsüz iş olmadığı için şuan mağdur ve mazlum olduğunu düşünmekteler. Mağdur ve mazlumun arkasında babaları yoksa da çok çok büyük bir şey var. En azından milletimiz var. O anlamda herkes müsterih olsun. Biz de bu işin avukatları olarak takipçisi olacağız.”

‘ZEHİRLEME ŞÜPHESİYLE İÇERİYE YEMEK GÖTÜREMİYORUZ’

Nezarethanede bekleyen müvekkillerinin zor şartlar altında tutulduğunu ifade eden Avukat Erdoğan, “Şuan içerde geceleri üşüyen battaniye bile verilmeyen arkadaşlarımız var. Sabah kahvaltısını biz zorladığımız zaman yiyebilen, yemek verme konusunda sürekli problem yaşayan, bizim getirdiğimiz yemeklerin zehirlenme şüphesiyle içeriye alınmaması istenen ve bir şekilde psikolojik olarak baskı altına alınan ve sonuç itibariyle listede ismi varsa tutuklanacak, yoksa da serbest bırakılacak olan emniyet mensupları söz konusu. Kamuoyunun olası tüm algı operasyonlarına karşı dikkatli ve durumun farkında olmalarını rica ediyoruz.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.