Avrupa'nın finans merkezi: Zürih

Avrupa'nın finans merkezi: Zürih

Avrupa’nın en popüler turistik şehirlerinden biri olan Zürih, lüks alışveriş merkezleri, ışıltılı caddeleri, görkemli müze ve galerileri, yemyeşil parkları ile ünlü. Avrupa'nın finans merkezi olarak bilinen Zürih, ticaretin kalbi olmuş

KERİM ATICI'NIN İSVİÇRE İZLENİMLERİ-2

Avrupa’nın en popüler turistik şehirlerinden biri olan Zürih, lüks alışveriş merkezleri, ışıltılı caddeleri, görkemli müze ve galerileri, yemyeşil parkları ile ünlü. Avrupa'nın finans merkezi olarak bilinen Zürih, ticaretin kalbi olmuş

İsviçre'de Basel'den sonraki ikinci durağım paranın, ticaretin ve bankaların merkezi Zürih oldu. Şehir adını Zürih Gölü'nden almış. İsviçre'nin en büyük kenti Zürih. İsviçre'nin başkenti Bern. Ancak ekonomik başkent ise Zürih. Birçok kişi Zürih'i ülkenin başkenti olarak biliyor. İsviçre’nin en büyük şehri olan Zürih, Limnat nehri üzerine ve Zürih nehri’nin ucuna konumlanmış bir kent. Şehrin 2 milyona yakın nüfusu var.

zurih-(4).jpg

LÜKS EVLERDE OTURUYORLAR

Zürihliler milyon dolarlık evlerde oturuyor. FIFA'nın merkezi Zürih’te bulunuyor. Avrupa'nın en iyi üniversitelerinden olan ETH ve Zürih Üniversitesi bu şehirde. Bankacılık alanında oldukça gelişmiş bir şehir olan Zürih, Avrupa’nın en önemli finans ve ticaret merkezlerinden biri. Dünya kentleri arasında temizliği, düzeni ve kaliteli yaşam koşullarıyla öne çıkıyor. Kozmopolit bir şehir.

zurih-(6).jpg

ZENGİNLER ZÜRİH'TEN GİYİNİYOR

Zürih dünyaca ünlü markaların buluşma noktasıdır adeta. Avrupa’nın en ünlü alışveriş merkezlerinden biri olan Bahnhofstrasse caddesi; bankaların, lüks butiklerin ve birbirinden güzel kafelerin bulunduğu hareketli bir cadde. İsviçre’nin en ünlü departman mağazası ve mücevher mağazası bu cadde üzerinde yer alıyor. Birçok Dubaili alışverişini Zürih'ten yapıyor. Şehir zenginlerin uğrak adresi olmuş. Şehre yatırım yapanların sayısı ise hayli fazla.

zurih-(9).jpg

ŞEHİR EŞSİZ SOKAKLARA SAHİP

Zürih’de gezilebilecek yerler arasında kliseler, müzeler, parklar ve meydanlar gibi pek çok kültürel ve tarihi yapılar bulunuyor. Fraumünster Klisesi, Zurichhorn Parkı, Grossmunster Klisesi, Bahnhofstrasse Caddesi, Botanik Park, Rathaus (belediye binası), Paradeplatz, Kunsthaus Sanat Müzesi görülmeye değer yapılar. Şehir eşsiz sokaklara sahip. Bazı turistler şehri kiraladıkları bisikletlerle geziyor.

TÜRK RESTORANLAR HAYLİ FAZLA

Zürih’de her türlü damak tadına uygun, dünya mutfakları ve geleneksel lezzetlerden seçmeler sunan  onlarca restoran da bulmak mümkün. Zürih’te, Türk, Arap, Japon, Lübnan, İtalya, Rusya, İran mutfaklarına özgü mekanların yanı sıra vejetaryen ve balık restoranları gibi seçenekler de bulunuyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.