Avrupalı Gençler, Sivas'ta Çiftetelli Ve Horon Oynadı

Avrupalı Gençler, Sivas'ta Çiftetelli Ve Horon Oynadı
Sivas Gültepe Anadolu Lisesi'nin yürüttüğü 'Yeşil Sanat Avrupa Birliği Gençlik Projesi' kapsamında Avrupa’dan Sivas’a gelen öğrenciler, oynadıkları oyunlarla izleyenleri şaşırttı.

Sivas Gültepe Anadolu Lisesi'nin yürüttüğü 'Yeşil Sanat Avrupa Birliği Gençlik Projesi' kapsamında Avrupa’dan Sivas’a gelen öğrenciler, oynadıkları oyunlarla izleyenleri şaşırttı. Sivas ve Karadeniz yöresinden öğrendikleri 'madımak, horon ve çiftetelli' oyunlarını hiç zorlanmadan sergileyen öğrenciler büyük alkış aldı.

        Gültepe Anadolu Lisesi, 'Yeşil Sanat' adıyla bir Avrupa Birliği projesi hazırladı. Proje kapsamında Sivas’a gelen Alman, Romen ve Polonyalı öğrenciler çeşitli faaliyetlerde bulundu. 10 günlük sürede tarihi yerleri gezen ve kültürel etkinliklere katılan öğrenciler aynı zamanda halk oyunlarını öğrenmeyi de ihmal etmedi.

        Gültepe Anadolu Lisesi öğretmenleri Cemil Uzun ve Arzu Yel ile Abdulkadir Türe’nin sorumluluğunu üstlendiği projenin kapanış programı, Yahya Kemal Ortaokulu’nda gerçekleşti. Programda Sivas’ta bulundukları süre içerisinde öğrendikleri halk oyunlarını sergileyen öğrenciler, izleyenleri hayrete düşürdü. Sivas’ın madımak, çiftetelli ile Karadeniz’in ünlü horon oyununu hiç zorlanmadan sergileyen öğrenciler, izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

        Proje sorumlusu Cemil Uzun, amaçlarının kültürler arasında yakınlaşmayı sağlayarak ön yargıları kaldırmak olduğunu söyledi. Uzun, projede çevre bilincini de oluşturmayı istediklerini anlattı.

        Halk oyunları eğitmeni Eren Zorlu ise projeye Türk kültürünü öğreterek katkı sağladığı için mutlu olduğunu belirterek, misafir öğrencilerin gereken ilgiyi gösterdiğini dile getirdi. Zorlu, öğrencilere bir haftada halk oyunu öğretmek için biraz zorlandığını ancak öğrencilerin oyunları kolaylıkla öğrendiklerini ifade etti.

        Proje sorumlularından Arzu Yel de öğrencilerin Türk halk oyunlarının yanı sıra Türkçe kelimeler de öğrendiklerini, onlarla gurur duyduklarını kaydetti.

        Romanya’dan gelen Pirvu Oana Alexandra ve Gheorghe Adrian da nasıl halk oyunu öğrendiklerini, deneyimlerini Türkçe öğrendikleri kelimeleri söylerken, Türkiye’yi sevdiklerini anlattı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.