Avrupa’dan Filistin’e destek protestoları

Avrupa’dan Filistin’e destek protestoları

İtalya'nın başkenti Roma'da ve ikinci büyük kenti Milano'da "Filistinlilere yönelik soykırım dursun" çağrısıyla yürüyüşler düzenlendi.

Başkentin Porta Maggiore Meydanı'nda toplanan çok sayıda kişi, Filistin’e destek ve dayanışmalarını göstermek için Porta Pia Meydanı'na kadar yürüdü.

Yürüyüşe katılanlar, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto ederken Refah'ta ve Gazze'deki son can kayıplarına tepki gösterdi.

Göstericiler, Roma caddelerinde sık sık "Özgür Filistin", "Gazze'ye özgürlük", "Katil İsrail" ve "Hepimiz Filistinliyiz" sloganları attı. Protestocular ellerinde, Filistin bayrakları ile "Soykırım durdurulsun" yazılı pankart taşıdı. Bazı göstericilerin de ellerinde İtalya'yı soykırımın suç ortağı olmakla itham eden dövizler taşıdığı görüldü.

Bu arada, ülkenin kuzeyindeki Milano’da da Cairoli Meydanı'nda çok sayıda kişinin katıldığı bir yürüyüş organize edildi. Yürüyüşe katılanlar, "Filistin'e yönelik soykırım dursun" taleplerini dile getirdi.

OXFORD CİRCUS KAVŞAĞINI KAPATTILAR

İngiltere'nin başkenti Londra'da bir grup Filistin destekçisi eylemci, kentin önemli kavşaklarından Oxford Circus'u trafiğe kapatarak İsrail'e silah satışının durdurulması ve Gazze'de acil ateşkes taleplerini dile getirdi.

Youth Demand isimli grup, İngiltere hükümetinin İsrail'e silah satışlarını durdurması ve ateşkes çağrısı yapması taleplerini dikkate alması için "Engel olma" eylemleri yapmak amacıyla kentin Embankment bölgesinde bir araya geldi.

Embankment Gardens isimli parkta toplanan eylemcilere seslenen Gazze asıllı Hala isimli protestocu, Gazze'de kurban ve ramazan bayramlarının bombardıman altında geçtiğini söyledi.

GURUP DAĞILTIKTAN SONRA TEKRAR BİR ARAYA GELDİ

Yaklaşık 100 eylemci, çok sayıda gruplara ayrılarak parkı terk etti. Küçük polis grupları tarafından takip edilen eylemciler, kısa süre sonra dağılsa da saatler sonra kentin en turistik mekanlarından sayılan Oxford Circus'u trafiğe kapatarak eylemlerini gerçekleştirdi.

Youth Demand'den yapılan açıklamaya göre, ünlü Oxford Caddesi ve Regent Caddesi'nin kesiştiği noktada bulunan kavşağı trafiğe kapatan eylemciler, meşaleler yakarak "Özgür Filistin" ve "Nehirden denize Filistin özgür olacak" sloganları attı.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen eylemcilerden Poppy Jabelman, "İngiltere'nin İsrail'e silah satışını durdurmasını istiyoruz çünkü İngiltere'nin Filistin'de açlıktan ölen insanların ve mülteci kamplarının üzerine bomba yağarken İsrail'e satmaya devam etmesi dehşet verici" ifadesini kullandı.

AVUSTURYA’DA PROTESTO

Avusturya'nın başkenti Viyana'da, 38 bine yakın Filistinlinin ölümüne yol açan İsrail'in Gazze'ye saldırıları yürüyüşle protesto edildi.

Parlamento binası önünde toplanan Filistin destekçileri, Filistin bayraklarının yanı sıra "Hemen ateşkes", "Soykırıma son", "Gazze'ye özgürlük" yazılı pankartlar taşıdı.

Gösteride konuşan Avusturyalı aktivist Martin Weinberger, her cumartesi olduğu gibi bu cumartesi de Filistin’in sesini duyurmak ve 260 gündür süren "soykırıma" karşı durmak için parlamento önünde toplandıklarını ifade etti.

FİLİSTİN’İN DİRENİŞİ İNSANLIK HAKKI

Weinberger, "İsraillilerin işgaline, Filistinlilerin topraklarının çalınmasına, soykırıma, demokratik hakların sınırlanmasına, insan haklarının ve özgürlüklerin kısıtlanmasına karşı yürütülen Filistin direnişinin bir insanlık hakkı olduğunu biliyoruz." dedi.

AA

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.