Avrupa Ezidiler Federasyonu Eşbaşkanı Atalan: 5 Bin Ezidi Kayıp

Avrupa Ezidiler Federasyonu Eşbaşkanı Atalan: 5 Bin Ezidi Kayıp

Avrupa Ezidiler Federasyonu Eşbaşkanı Ali Atalan, Irak’ın Şengal bölgesinden radikal terör örgütü IŞİD’in zulmü nedeniyle kaçan 5 bin Ezidi’nin hala kayıp olduğunu söyledi. Atalan, “Şengal bölgesinde yaşayan 600 bin Ezidi, son...

Avrupa Ezidiler Federasyonu Eşbaşkanı Ali Atalan, Irak’ın Şengal bölgesinden radikal terör örgütü IŞİD’in zulmü nedeniyle kaçan 5 bin Ezidi’nin hala kayıp olduğunu söyledi. Atalan, “Şengal bölgesinde yaşayan 600 bin Ezidi, son saldırılarda göçmen durumuna düştü. Şu ana kadar 5 bine yakın Ezidi katledilmiş.” dedi.

Avrupa Ezidiler Federasyonu Eşbaşkanları Dr. Leyla Ferman ile Ali Atalan, Irak’ın Şengal bölgesinde yaptıkları ziyaret ve gözlemlerini, Diyarbakır’da düzenledikleri basın toplantısıyla paylaştı. Yenişehir ilçesindeki Demokratik Toplum Kongresi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Avrupa Ezidiler Federasyonu Eşbaşkanı Ali Atalan, IŞİD'in katliamlarının soykırım olduğunu belirtti. Terör örgütü IŞİD saldırıları nedeniyle 600 bin insanın göç etmek zorunda kaldığını anlatan Atalan, “Bizim edindiğimiz bilgiler ve halk tarafından söylenen bilgilere dayanarak en az 5 bin kişi katledilmiş, en az 5 bin kişi de kaybolmuş. Bu, en asgari rakamdır 5 bini öldürülmüş, 5 bini de kaçırılmış diyebiliriz.” ifadelerini kullandı.

Avrupa Ezidiler Federasyonu Eşbaşkanı Dr. Leyla Feyman ise 4 haftada 3 komisyon kurarak çalışmalara başladıklarını dile getirdi. Viranşehir, Batman ve Mardin’de komisyon kurduklarını anlatan Feyman, yeni bir Şengal, özerk ve demokratik bir Şengal inşa etmenin gayreti içinde olduklarını ve bunun için söz verdiklerini dile getirdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.