Av. Küçük: Poşetle Hiçbir Polisin Yukarı Çıkmadığı Mahkemede Ortaya Çıktı

Av. Küçük: Poşetle Hiçbir Polisin Yukarı Çıkmadığı Mahkemede Ortaya Çıktı

İzmir’de devam eden tehdit ve şantajla belge ele geçirme davasında polisin, sanıklardan Narin Korkmaz'ın evine siyah poşet yerleştirdiği iddiasını, arama sırasında çekilen ve mahkemede izlenen görüntüler çürüttü. Cuma günü yapılan...

İzmir’de devam eden tehdit ve şantajla belge ele geçirme davasında polisin, sanıklardan Narin Korkmaz'ın evine siyah poşet yerleştirdiği iddiasını, arama sırasında çekilen ve mahkemede izlenen görüntüler çürüttü.

Cuma günü yapılan duruşmada aramaya katılan polislerden Yaser Özoğlu da dinlendi ve bu iddiayı yalanladı. Ancak bazı gazete ve internet siteleri, olmayan görüntüleri varmış gibi göstererek bir polisin 'siyah poşetle' merdivenlerden çıktığı ve poşetsiz indiği iddiasına yer verdi. Yaser Özoğlu’nun avukatı İsmail Hakkı Küçük, bugün yazılı bir açıklama yaparak, "Duruşmada izlenen görüntülerde, haberlerde belirtildiği gibi bir olayın yaşanmadığı, yani elinde poşetle hiçbir polis memurunun yukarı çıkmadığı, mahkeme huzurunda sanık ve avukatların da gözü önünde açık ve net bir şekilde ortaya çıkmış ve bu iddianın tamamen gerçek dışı olduğu resmi mahkeme tutanaklarına geçmiştir." dedi.

Av. İsmail Hakkı Küçük, "25.10.2014 günü bazı basın yayın organlarında müvekkil Yaser Özoğlu’nun ismi de zikredilerek İzmir 5.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmekte olan 'gizli bilgi ve belge bulundurma davası' ile ilgili sanık Narin Korkmaz’ın ev araması sırasında polis kamerasınca çekilen görüntülerin 57. saniyesinde bir polis memurunun elinde bir siyah poşetle yukarı çıkıp poşetsiz olarak aşağı indiği ve daha sonra yapılan aramada bu poşetin içerisinden suç delillerinin bulunduğu yönünde tamamen asılsız ve görülmekte olan davayı etkilemeye yönelik olduğu değerlendirilen haberler yayınlanmıştır." açıklamasında bulundu.

Müvekkili Özoğlu’nun 24 Ekim günü duruşma devam ederken 12.30 sıralarında telefonla tanık sıfatıyla davet edildiğini ve 14.30 sıralarında duruşmaya katıldığını belirten Av. Küçük, şunları dile getirdi: "Duruşmada izlenen görüntülerde, haberlerde belirtildiği gibi bir olayın yaşanmadığı, yani elinde poşetle hiç bir polis memurunun yukarı çıkmadığı, mahkeme huzurunda sanık ve avukatların da gözü önünde açık ve net bir şekilde ortaya çıkmış ve bu iddianın tamamen gerçek dışı olduğu resmi mahkeme tutanaklarına geçmiştir. Bu gerçek dışı haberleri yapan yayın kuruluşlarından beklenen şey; iddia ettikleri bu iftira ile ilgili kamera kayıtlarının yayınlanmasıdır. Eğer ortada bir polis memurunun poşetle yukarı çıkıp poşetsiz aşağı indiğine ve aramada bu poşetten suç delillerinin bulunduğuna dair bir görüntü var ise bu görüntüleri izlemek tüm kamuoyunun hakkıdır. Resmi mahkeme tutanakları ve arama sırasında çekilen görüntüler ortaya çıktıktan sonra bu gerçek dışı haberleri yapan kuruluşların ne yazacakları ya da yazamayacakları merak içerisinde beklenmektedir."

Müvekkili Özoğlu’nu yönettiği bu arama ile ilgili yapılan gerçek dışı haberlerde müvekkilin ismi de verilerek müvekkilin 'paralel yapı operasyonu' sonucu polislikten atıldığının belirtildiğini ifade eden Av. Küçük, şu açıklamada bulundu: "Oysaki gerçekte müvekkil hakkında verilen meslekten çıkarma cezasında ne paralelin 'p' si ne de hukukun 'h'si yer almaktadır. Müvekkil ile ilgili yapılan bu hukuksuz yakıştırma ve iftira ile ilgili hukuki süreç en kısa sürede başlatılacaktır. Müvekkil 24.10.2014 günü saat 14.30 sıralarında katıldığı ve 20.30 sıralarında biten duruşmada mahkeme heyetine, avukatlara ve sanıklara hitaben sorulacak hiçbir soruyu reddetmeyeceğini ve sorulacak soruların tamamına cevap vereceğini peşinen beyan etmiş ve bu husus resmi mahkeme tutanaklarına geçmiştir. Müvekkil, duruşmada kendisine yöneltilen bütün sorulara eksiksiz olarak yaklaşık 6 saat boyunca cevap vermiştir. Sonuç olarak; müvekkilin bu konu ile ilgili, resmi mahkeme tutanaklarına rağmen gerçek dışı haber yapmaktan çekinmeyen basın yayın organları da dahil olmak üzere hangi basın yayın organı, nerede, ne zaman, ne şekilde, kimlerle olacağına da kendileri karar vermek suretiyle, sadece adil yargılamayı etkilememek ve davanın esasına dair olmamak şartıyla, müvekkile sorulacak her soruya kamuoyu önünde cevap vermeye hazır olduğunu ilgililere ve tüm kamuoyuna saygıyla arz ederiz." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.