Audi A3 ile daha büyük oynayacak

Audi A3 ile daha büyük oynayacak

Audi, 80 kilo hafifleterek yakıt tüketimini 3.8 litreye düşürdüğü yeni A3ü kasım başından itibaren Türkiyede satışa sunacak.

Kriz sonrası o rta sınıf markaların en önemli pazarları arasında yer alan Türkiye, premium markaların da stratejik pazarları arasına girdi. Son yıllarda otomotiv satışlarında göz dolduran bir performans yakalayan Türkiye, birçok markanın en fazla satışa ulaştığı ülkeler arasında bulunurken, premium markalar da üst sıraları zorluyor. Geçen yıl ekim ayındaki ÖTV artışının ardından 'nispeten' vergi avantajına sahip küçük motorlu modellerini piyasaya sunma atağına kalkan premium markalar, yakın zamanda orta sınıf markaların en büyük rakibi olacak gibi görünüyor. Audi de son iki yıldır yakaladığı satış artışıyla dikkat çekiyor.

SİLİNDİR YENİLİĞİ
Audi, büyük satış rakamlarına ulaşmayı hedeflediği yeni A3’ü 25 bin 700 Euro'dan başlayan fiyatlarla satışa sundu. A3’ün 1.4 TFSI Attraction tronic versiyonunun fiyatı ise 28 bin 294 Euro olarak belirlendi. Yeni A3’ün yakıt tüketimi ortalama yüzde 12 oranında iyileştirilmiş. Audi, 100 km’de 3.8 litre dizel yakıt tüketen ve km’de 99 gram CO2 salımı değerine sahip, 1.6-litre TDI versiyonu da A3’le birlikte pazara sunacak. Yeni A3’ün öne çıkan bir başka versiyonu da belirli bir yükle çalışırken dört silindirin ikisini devreden çıkaran, “cylinder-ondemand” teknolojili 1.4 TFSI 140 hp’lik seçeneği olacak.

80 kg daha hafif % 12 tasarruflu 80 kg daha hafif % 12 tasarruflu
Audi, A3'ün baz versiyonunun (1.4 TFSI) ağırlığını 1.175 kg seviyesinde tutmuş. Önceki modelle karşılaştırıldığında, motora bağlı olarak aracın boş ağırlığı 80 kg daha hafiflemiş. Yeni nesil tüm diğer Audi modellerinde olduğu gibi geniş, altıgen tek çerçeveli ızgara ön kısma hâkim. Yeni A3'te isteğe bağlı olarak farlar, LED gündüz farlarıyla birlikte Xenon plus teknolojisiyle sunuluyor. Audi, A3'ün baz versiyonunun (1.4 TFSI) ağırlığını 1.175 kg seviyesinde tutmuş. Önceki modelle karşılaştırıldığında, motora bağlı olarak aracın boş ağırlığı 80 kg daha hafiflemiş. Yeni nesil tüm diğer Audi modellerinde olduğu gibi geniş, altıgen tek çerçeveli ızgara ön kısma hâkim. Yeni A3'te isteğe bağlı olarak farlar, LED gündüz farlarıyla birlikte Xenon plus teknolojisiyle sunuluyor.

2013 YILI HEDEFİ 5 BİN ADET SATIŞ
A3’ün ilk etapta 1.4 TFSI ve 1,6 TDI motor seçenekleri ile satılacağını söyleyen Audi Türkiye Genel Müdürü Gino Bottaro, “Üç kapılı A3’ü ailenin sportif üyesi S3 ve daha sonra 5 kapılı model A3 Sportback izleyecek. Satış hedefimiz ise 5 bin adet” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.