Aü Öğrencileri Green Box Stüdyosu Kurup Hologram Tekniği İle Film Çekti (Özel)

Aü Öğrencileri Green Box Stüdyosu Kurup Hologram Tekniği İle Film Çekti (Özel)

Atatürk Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü 1. sınıf öğrencileri, green box stüdyosu kurup hologram tekniği ile film çekti. 14 kişilik bir grup kuran öğrenciler, kendi imkanlarıyla biriktirdikleri harçlıkları...

Atatürk Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü 1. sınıf öğrencileri, green box stüdyosu kurup hologram tekniği ile film çekti. 14 kişilik bir grup kuran öğrenciler, kendi imkanlarıyla biriktirdikleri harçlıkları iddialı bir filme yatırdı. Film Yönetmeni Ömer Bayram Oğuz, 1 ay sürecek olan kurgu aşamasından sonra filmlerinin ulusal ve uluslararası yarışmalarda boy göstereceğini söyledi.

Çektikleri filmin Türkiye’de üniversite öğrencileri arasında bir ilk olduğunu dile getiren Yönetmen Oğuz, film çekimlerini 1 ayda tamamladıklarını ifade etti. Oğuz, “Kendi imkanlarımız ile bir arkadaşımızın evinde green box stüdyosu kurup hologram tekniği ile film çektik. Filmimizin çekimleri 1 ay sürdü. Çekimleri tamamlamış bulunuyoruz. Yaklaşık 1 ay kadar da kurgu aşaması olacak. Daha sonra filmimizi ulusal ve uluslararası yarışmalara göndereceğiz.” dedi.

FİLM, BİR ÖĞRENCİNİN ÜNİVERSİTEDE GEÇİRECEĞİ 4 YILLIK SÜRECİ ANLATIYOR

Çok zor şartlar altında iyi işler çıkarmaya çalıştıklarını, bunun ilk filmleri olduğunu ifade eden Bayram Oğuz, filmini şöyle anlattı: “Bütün sahnelerde hologram tekniği kullandık. Filmimizi gelecek yılların teknolojisi üzerine kurguladık. Filmimizin ayrı bir özelliği de Türkiye’de üniversite öğrencileri arasında hologram tekniği ile çekilmiş ilk film olmasıdır. Bu, yeni filmlere ve projelere de ilham kaynağı olacaktır diye düşünüyorum. Bir dahaki projelerimizde dışa bağımlılığımızı bitirip tamamen stüdyo ortamında filmimizi çekip bitirmek istiyoruz. Filmimizde bir öğrencinin ÖSYM tercih işlemlerinden başlayıp üniversitede geçireceği 4 yıllık sürecin tamamını yansıtmaya çalıştık.”

“ÇOK İDDİALIYIZ”

Senaryo Asistanı Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü 2. sınıf öğrencisi Ebru Anıl ise duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Filmimiz tamamen öğrenci emeği ile gerçekleştirildi. Özel efekt alanında hologram tekniği ile çekilmiş ilk filmdir. Gönül birlikteliği kurduk. İyi bir iş başardığımızı düşünüyorum. Filmimizin yaklaşık olarak 2 dakika kadar çıkacak. Filmimizi birçok yarışmaya göndereceğiz. Adını henüz koymadık o da zaman alacak gibi görünüyor. Çok iddialıyız. Kendimize güvendik ve çekimleri bitirdik şimdi filmimiz kurgu aşamasına geçecek. Bu bir başlangıç.”

Tamamında hologram tekniği kullanılan film hem Atatürk Üniversitesi'ni tanıtıyor hem de bir öğrencinin 4 yıllık üniversite macerasını anlatıyor. Kurgusunu da öğrencilerin yapacağı film, kurgu aşamasından sonra yarışmalara gönderilecek.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.