Atlarını da araçlarını da satışa çıkardılar!

Atlarını da araçlarını da satışa çıkardılar!

Bedelli askerlik düzenlemesinden "borçsuz yararlanmak" için, elde ve avuçta ne varsa satışa çıkarıldı. Bedelli parasını çıkarmak isteyenler; ilginç yöntemlere başvurarak, birbirinden değişik ilanlar verdi. İnternette ise bedelli borsası oluştu

Milyonlarca gencin beklediği "Bedelli askerlik düzenlemesi" için sona gelindi. Bedelli, 18 maddelik torba yasa ile Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine geldi. Plan ve bütçe komisyonunda yapılan görüşmeler sonucunda nihai karar verildi. Düzenlemeye göre 31 Aralık 1993 ve öncesinde doğanlar 15 bin lira bedel ve 21 gün zorunlu askerlik eğitimi şartıyla bedelli askerlikten yararlanacak. Uygulamının hayata geçirilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası bekleniyor.

BORCA GİRMEMEK İÇİN ELDEKİLER SATILIYOR

Bankalar, bedelli askerlikten yararlanması için gençlere çeşitli ödeme imkânları sunacaklarını belirtti. Borcun altına girmemek ve kredi ödememek için ise bedelliden yararlanmak isteyen vatandaşlar ilginç yöntemlere başvurdu. Vatandaşların, bedelli ücretini karşılamak için ürünlerini satılığa çıkarttıkları görüldü. Bedelli konusu gündeme geldiği günden bu yana, internette verilen bedelli satış ilanlarında da artış yaşandı. Bedelliden acilen yararlanmak için bazı ilanlardaki ürünler, gerçek değerinin çok çok altında bir fiyat ile satışa çıkarıldı.

HAYVANLARINI BİLE SATIŞA ÇIKARDILAR

Türkiye'nin farklı illerinden internete çok farklı ilanlar verildi. Bedelli parasını çıkarmak isteyen vatandaşlar arasında aracını satışa çıkaranlar kadar, balıklarını bile satış ilanına koyanlar oldu. Çeşitli sitelere ilan veren vatandaşlar, "Acil bedelli için satılık", "Bedelli askerlik için hatasız servis bakımlı", "Arabamı bedelli askerlikten dolayı satıyorum" gibi ifadelerle araçlarını satılığa çıkardı. Bir vatandaş da bedelli askerlik için Sivas'tan Rus semaverini 15 bin TL'den satışa çıkardı. Sadık Nergiz isminde bir genç de azına çoğuna bakmadan çalıştığı 8'li dumbellını 175 liradan satış için ilana koydu. Antalya'da bir vatandaş ise bedelli parasının bir kısmını çıkarmak için "Bedelli için kampanya" adı altında balıklarını ilana koydu. Bedelli askerlik sebebi ile Ankara'da atını satışa çıkaran gençler bile oldu.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.