Atiker Konyaspor Hem mutlu hem umutlu

Atiker Konyaspor Hem mutlu hem umutlu

Atiker Konyaspor’da geçtiğimiz sezon yaşanan sıkıntılar unutuldu. Yeşil-beyazlı camiada alınan başarılı sonuçların ardından taraftarlar yeniden Avrupa ve şampiyonluk şarkıları söyleyemeye başladı

Süper Lig’in 16. haftasında sahasında ligin başarılı ekiplerinden Kasımpaşa’yı 3-2 mağlup eden Atiker Konyaspor’da yüzler gülüyor. Rakibi karşısında geri düşmesine karşın maçı bırakmayan ve galip gelmesini bilen yeşil-beyazlı temsilcimiz kritik 3 puanla üst sıralara yükselme hedefini sürdürdü. Puanını 24’e çıkaran Atiker Konyaspor, rakiplerinin birbiri ile oynadığı haftada kazanarak üst sıralara bir adım daha yaklaştı. Avrupa kupalarına katılmayı hedefleyen Aykut Kocaman’ın ekibi, ilk yarının son maçında deplasmanda karşılaşacağı Akhisarspor’u da yenerek ilk yarıyı 27 puanda tamamlamayı hedefliyor.  

EVİNDE 4. GALİBİYETİNİ ALDI

Yeşil-beyazlı ekip, bu sonuçla aynı zamanda evinde üst üste 3. galibiyetini aldı. Atiker Konyaspor  Kasımpaşa karşısında aldığı galibiyetle iç sahada topladığı puan sayısını 14’e yükseltti.  Konyaspor Bu sezon iç sahada oynadığı 8 maçta 4 galibiyet aldı. Sezonun ilk maçında Erzurumspor’u 3-2 yenen yeşil-beyazlı ekip Bursaspor ile 1-1 Beşiktaş ile 2-2 berabere kaldı. Atiker Konyaspor diğer 2 maçta ise Fenerbahçe ve Başakşehir’e 1-0’lık skorlarla yenildi.  Evinde 8. maçına Kasımpaşa karşısında çıkan yeşil-beyazlı ekip rakibini mağlup ederek  iç sahada  dördüncü galibiyetini almış oldu.  Atiker Konyaspor iç sahada oynadığı 8 maçta 4 galibiyet 2 beraberlik 2 yenilgi alarak. 14 puan topladı. Yeşil-beyazlı ekip 8 maçta 13 gol atıp 9 gol yedi.

TARAFTAR AVRUPA VE ŞAMPİYONLUK İSTİYOR  

Geçen sezon taraftarını üzen Atiker Konyaspor, bu sezon başarılı bir grafik sergiliyor. Geçen sezon 16. haftayı 14 puanda tamamlayan yeşil-beyazlı ekip, bu sezon aynı haftada 24 puan topladı. Atiker Konyaspor taraftarları,  bu  yıl rahat bir sezon geçiriyor. Geçen sezon büyük sıkıntılar yaşayan yeşil-beyazlı taraftarlar şampiyonluk marşları yazmaya başladı.

Atiker Konyaspor, 2017-2018 sezonunun 16. haftasını 14 puanla 14. sırada tamamlamış ve ateş hattının içerisinde yer almıştı. Bu sezon transferde daha isabetli kararlar alan temsilcimiz, bu sezonun 16. haftasını 24 puanla 8. sırada tamamladı. Konyaspor, bu sezon topladığı puanla geçen sezona göre  büyük bir fark atmış durumda. Yeşil-beyazlı ekip, son anda ligde kaldığı geçen sezon 24 puana ise 26. haftada ulaşabilmişti. Aykut Kocaman’ın ekibi, bu sezon 24 puana 10 hafta önce ulaşarak taraftarlarının yüzünü güldürdü. 1,5 puan ortalaması tutturan Atiker Konyaspor’da taraftarlar Avrupa ve şampiyonluk şarkıları söylemeye başladı.

FERHAT TÜRKOĞLU  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.