Atık altın kazandırıyor

Atık altın kazandırıyor

SÜÇEV tarafından düzenlenen 'Atıklar Altın Kazandırıyor' isimli yarışmanın tanıtım toplantısı gerçekleşti. Sema İnce, "Atık çöpe giderse kirlilik nedeni, geri kazanılırsa büyük bir servet olduğu için ödüller altın olarak verilecektir" dedi

Dedeman Otel'de yapılan tanıtım toplantısına Vali Muammer Erol ve Sürdürülebilir Çevre Derneği (SÜÇEV) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ziya Gündüz'ün yanı sıra çok sayıda dernek üyesi ve basın mensubu katıldı. Toplantıda konuşan SÜÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Selma İnce, yarışmanın 3 kategoride gerçekleştirileceğini, yarışmada dereceye girenlere altın hediye edileceğini belirtti. 

ATIKLAR BÜYÜK BİR SERVET

İnce, "Her kategoride dereceye giren eserler ayrı ayrı ödüllendirilecektir. Atık çöpe giderse kirlilik nedeni, geri kazanılırsa büyük bir servet olduğu için ödüller altın olarak verilecektir. Dernek olarak bu yarışmayı düzenlemekle; evlerimizde ve iş yerlerimizde günlük hayatımızın bir parçası haline gelen ve çoğu zaman bir an önce kurtulmaya çalıştığımız çöp diye adlandırdığımız kumaş, kağıt, cam, pet şişe, plastik, metal atık ve artıklar ile başta ekmek olmak üzere yemek atık ve artıklarının değerlendirilerek geri kazanımının mümkün olduğunu göstermek, bu sayede hem çevre koruma çalışmalarına  hem de  hanımların aile bütçesine katkı sağlamaktır. Yarışmanın temel amacı; hanımlara, kadim kültürümüzde zaten var olan israfı önleme terbiyesini, günümüz modern hayatında  geri kazanım  faaliyeti adı altında yeniden hatırlatmaktır. Bu sayede hanımların becerilerini ortaya çıkarmalarına fırsat tanımak, konuyla ilgili özgün çalışmalarını değerlendirmek, 'Her Atık Çöp Değildir' bilincini yaygınlaştırarak çevre kirliliğini önlemek ve aile ekonomisine ek gelir temin etmelerine destek olmak, israfın önlenmesine katkı sağlamak hedefimizdir. Bu yarışmanın en hassas noktası, hanımların kullanacağı malzemelerin tamamen atık veya artık olmasıdır" sözlerini kullandı.

ŞİDDET BİR İNSAN HAKLARI İHLALİ

8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili de açıklamalarda bulunan İnce, hanımların toplumun mimarı, geleceğin mihenk taşları olduğunu dile getirdi. İnce, "Bugün yeryüzünde her üç kadından biri şiddetin değişik biçimlerine, ekonomik, sosyal, psikolojik, fiziksel şiddet ve tacizlere maruz kalmaktadır. Kadına yönelik ayrımcılık ve bunun uzantısı şiddet bir insan hakları ihlalidir. İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi ve uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınmış bulunan kadının; insan haklarını tanımak, geliştirmek ve kadına yönelik şiddeti önlemek, uluslararası kuruluşların, devletlerin ve siyasi iktidarların olduğu kadar, medyanın, sivil toplum kuruluşlarının, toplumun kısaca hepimizin sorumluluğundadır. Kadınlarımızın olduğu her yer güzeldir. Kadınların elini attığı her iş takdire şayandır. Kadın en büyük dertlerin dertlisi, en büyük mutlulukların ardındaki kahramandır. SÜÇEV olarak yüreğinde sınırsız sevgi ve sabır olan tüm kadınlarımızın Kadınlar Günü'nü gönülden kutluyoruz" diye konuştu.

KAYNAKLAR VERİMLİ KULLANILMALI

"Çevremiz çehremizdir" diyen İnce, sözlerini şöyle tamamladı: "Tabiatta var olanı korumalı ve yaşatmalıyız. Ülkemizin kaynaklarını verimli kullanmalı ve sürdürülebilir kılmalıyız. Tüketerek ve kirleterek değil, üreterek ve paylaşarak mutlu olmaya çalışmalıyız. Çünkü daha temiz ve yaşanabilir bir dünya için çevre koruma bilincine her zamankinden çok daha fazla ihtiyacımız var. Bu bilince ulaşmamız için tarihimiz, dilimiz, dinimiz, örfümüz, adetlerimiz ve geleneklerimiz en önemli yol göstericilerimizdir. Yüreğinde vatan sevgisi, ay yıldızlı bayrak sevgisi, toprak sevgisi, ağaç-yaprak sevgisi, en önemlisi insan sevgisi olan herkesi, ‘bu konuda ben de bir şeyler yapmak isterim’ diyen herkesi aramıza katılmaya çağırıyoruz."

KERİM ATICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.