Atb Başkanı Çalışkan: Adana’yı Çarpık Kentleşmeden Kurtarın

Atb Başkanı Çalışkan: Adana’yı Çarpık Kentleşmeden Kurtarın

Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, ülkede en fazla gecekondunun bulunduğu illerin başında Adana’nın geldiğini belirterek, belediyelerden çarpık yapılaşmadan kentin kurtarılmasını istedi. Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı...

Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, ülkede en fazla gecekondunun bulunduğu illerin başında Adana’nın geldiğini belirterek, belediyelerden çarpık yapılaşmadan kentin kurtarılmasını istedi.

Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı Şahin Bilgiç, Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan ve meclis üyeleri Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı makamında ziyaret etti.

Borsa Başkanı Çalışkan, yeni bir heyecanla Adana’da daha güzel işler olacağına inandığını belirtti. En çok gecekondunun Adana’da olduğunu aktaran Çalışkan, “Adana’yı bu çarpık kentleşmeden kurtarırsanız minnet duyarız. Önceki belediye başkanlarının kendi içindeki kavgalar şehrimize zarar verdi. Sizlerin diğer belediyelerle uyum içerisinde çalışarak Adana’mızın kazanacağı işlere imza atmanız hayırlı olur. Birliktelik her zaman kazandırır. Adana’nın menfaati olduğunda 14 milletvekili bir olup, Ankara’ya gitse hangi iş çözülmez ki. Borsa olarak Adana için her türlü birlikteliğe biz hazırız. Farkınızı gösterecek çalışmalarınızı bekliyoruz.” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Karalar, “Bu dönem farklı başladı ve farklı devam edecek. Adananın bütün dinamikleri gördüler ki birlikte olunduğunda şehir daha güzel oluyor. Kavganın edenlere faydası olmadığı gibi Adana’ya hiç faydası yok. Borsa, sanayi odası, ticaret odası, organize sanayi, siyasiler, belediye başkanları ayrı bir siyasi görüşte olması Adananın güzelliğini engellememeli. Siz ne güzel, dört kurum birlikte uyum içerisinde hareket ediyorsunuz. Ben mutlu oluyorum. Birlikteliğin faydasının Adanalıda moral olduğunu görüyoruz.” diye konuştu.

En önemli işinin imarı düzenlemek olduğunun altını çizen Başkan Karalar, “Seyhan’ın üçte ikisini yenilemek zorundayız. Benim niyetim yerli müteahhitlerle kentsel yenileme yapmak. Benden önce 19 bin eve ruhsat verilmiş. Bunların bir bölümünü biz durdurduk. Her kaçak bina Seyhan’ın kalbine saplanmış bir hançerdir. Bizim kimsenin işini zora sokma gibi düşüncemiz yok. Amacımız her vatandaşımıza yardımcı olmaktır.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.