Atanamayan Öğretmenlerden Bakan Avcı'ya Çiçek!

Atanamayan Öğretmenlerden Bakan Avcı'ya Çiçek!

Mersin'de Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesi atanamayan öğretmen adayları tarafından çiçek verildi! Bakan Avcı ile görüşen 2 öğretmen adayı "Atanamayan öğretmenler adına çiçeği sunduklarını söyledi....

Mersin'de Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesi atanamayan öğretmen adayları tarafından çiçek verildi! Bakan Avcı ile görüşen 2 öğretmen adayı "Atanamayan öğretmenler adına çiçeği sunduklarını söyledi. Çiçeği alan Avcı verenleri 'ataması yapılmadığı için henüz öğretmen değil' diye uyardı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, partisinin merkez Yenişehir İlçesinin kongresine katılmak üzere Mersin'e geldi.

Avcı, Suphi Öner Öğretmenevindeki kongreye katılan Avcı'ya yerine geçmeden önce 24 Kasım Öğretmenler günü öncesi ataması yapılmayan bir grup öğretmen tarafından îmalı bir çiçek sunuldu. Atanamayan öğretmenler adına çiçeği sunduklarını söyleyen öğretmen adaylarını Avcı 'ataması yapılmadığı için henüz öğretmen değil' diye uyarmayı ihmal etmedi.

Burada bir konuşma yapan Avcı eğitimde bugüne halının altına süpürülmüş, sümen altı edilmiş, biriktirilmiş, tortulanmış pek çok sorunun el atılmadan beklediğini söyledi. Buna el atacak cesareti olan iktidarlar görünmediğini ifade eden Avcı, "Ama AK Parti iktidarı seçimi değil, gelecek kuşakları düşündüğü için özellikle eğitimde bu cesur kararları aldı ve geçmişin halının altına süpürdüğü bütün sorunları teker teker çözmeye başladı" diye konuştu.

Eğitimde iyi bir noktaya geldiklerini anlatan Avcı, "Altyapı yatırımlarımızda iyi bir noktadayız. Şimdi muhteva ile içerikle, yani nitelikle ilgili düzenleme peş peşe uygulamaya konmaya başlandı. Okulları yapmak yetmiyor. Öğretmen sayısını artırmak yetmiyor, aynı zamanda kaliteyi muhtevayı yükseltmek gerekiyor. Onun içinde peş peşe düzenlemelerimizi yapıyoruz ve dikkat ederseniz daha önce ya bu sorunların bizzat müsebbibi olan veya bu sorunlara göz yuman çevrelerden itiraz sesleri yükseliyor. Özellikle eğitimde yapılanlar konusunda itirazlara baktığınız zaman bunun nereden kaynaklandığını görüyorsunuz" şeklinde konuştu.

EĞİTİM SİSTEMİNE 'MANKURTLAŞTIRMAYI' DAYATTILAR

Geriye baktıkları zaman Türk eğitim sistemine dayatılmak istenenin 'Mankurtlaştırma' olduğunu vurgulayan Avcı şunları kaydetti: "Türkiye pek çok alanda olduğu gibi eğitim alanında da vesayetleri ortadan kaldırıyor derken kastettiğimiz şeylerden bir tanesi de işte kafasına geçirilmek istenen ve çocuklarmızı geçmişiyle, kültürüyle, diliyle, bütün ilişkisini kesecek birer mankurt haline getirmeye yönelik bütün programların etkisiz hale getirilmesi sürecinden bahsediyoruz. Eğitimde yaptığımız aslında budur. Eğitimde yaptığımız mankurtlaşmanın önüne geçmektir. Onun için eski mankurtlardan bu kadar itiraz sesleri yükseliyor." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.