Atanamama Kaygısını Resimlerle Anlattılar
ABC harfi harfine isimli resim sergisi, Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Yoncalık Yerleşkesi'nde; Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim iş Eğitimi Anabilim Dalı binasında izleyicilerin beğenisine sunuldu. Öğrenciler resimlerinde atanamama kaygısı ve hayatın zorluklarını anlattı.
Sergi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Necmettin Karabulut, öğrencilerin tüm yaşam süreçlerinde harf ve rakamlarla çalıştıkları için bu simgeleri seçtiğini ifade etti. Karabulut, "Biz eğitim fakültesiyiz, eğitimci yetiştiriyoruz. Öğrencilerimiz atanamama kaygısı yaşıyorlar. Bu konuda birçok bilimsel yayın yapıldı. Biz de bu bilimsel yayınlara destek amacıyla tuvale yansıttık. Öğrencilerimizin iyi birer eğitimci olmalarını dilerim." diye konuştu.
Toplam 67 eser bulunan sergide; eserler farklı boyutlarda ve akrilik boya tekniği ile çalışıldı. Eserler toplam bir yılda hazırlandı. 3. sınıf öğrencileri ve atölye hocaları Yrd. Doç. Dr. Necmettin Karabulut’un eserleri ilginç özelliklere sahip. Ürünlerde kullanılan imgeler genellikler harf ve rakamlardan oluşuyor. Öğrenciler, tüm yaşam süreçlerini kapsayan sınavların, testlerin bünyelerinde bilinçaltında oluşturduğu olumlu, olumsuz kaotik travmalara dikkat çekmek istediklerini söyledi.
Öğrenciler ayrıca atanamama kaygısı ve yaşamın sertliğini de dile getirerek “Formasyon, deformasyon ikileminde kalan biz öğrencilerin aslında ortak, sessiz çığlıdır tüm bu eserler. Sanat yapıtı kişiseldir. Belirli bir işlev yerine getirmeyi amaçlamaz. Buna karşın kullanılabilirlik amaçlayan tasarım, ölçülebilir kriterler ışığında değerlendirilmek durumundadır.” görüşüne yer verdi. CİHAN
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.